Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер намекна, че е възможно да не влезе в игра през този сезон, макар да имаше информации, че ще е готов за евентуален финал в Шампионската лига.

Най-добрият страж на планетата за периода 2013-2016 счупи костица на стъпалото цели три пъти и практически не игра през кампанията. Той записа едва три мача в Бундеслигата, когато се контузи отново. В момента германецът тренира със съотборниците си, но все още не е готов за игра.

"Важно е какво казват лекарите по отношение на това кога ще съм готов да играя. Но самият аз трябва да съм доволен и да съм честен пред себе си - ще мога ли да играя на същото ниво след толкова дълго лечение на контузия?" започна Нойер пред списание "Шпорт Билд".

"Или ще трябва да призная, че не съм стигнал толкова далеч и се нуждая от още тренировки? Всички тези въпроси не могат да намерят отговорите си в момента, има прекалено много въпросителни."

"След такава контузия и дългата рехабилитация за мен е мотивиращо да изиграя дори един мач в Бундеслигата този сезон. Бих искал да помогна с удоволствие на отбора, но трябва да изчакам, за да видя какви ще бъдат следващите стъпки", допълни Нойер.