Байерн Мюнхен - Реал Мадрид, мач-реванш от полуфиналите в Шампионската Лига. Стадион "Алианц Арена", начало 21.45 часа.

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Редер, Цингерле
Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Ван Буйтен, Контенто    
Халфове:  Швайнщайгер, Мартинес, Кроос, Гьотце, Робен, Рибери, Вайзер
Нападатели:  Манджукич, Писаро, Мюлер

Контузени: Бадщубер, Тиаго Алкантара, Щарке, Шакири

 

Групата на Реал Мадрид:

Вратари: Касияс, Диего Лопес, Хесус
Защитници: Марсело, Рамос, Варан, Пепе, Начо, Коентрао, Карвахал
Полузащитници: Чаби Алонсо, Ияраменди, Модрич, Бейл, Ди Мария, Иско, Касемиро
Нападатели: Роналдо, Бензема, Мората


Контузени: Кедира, Арбелоа, Хесе

 


ПРОГНОЗА: Байерн Мюнхен и Реал Мадрид се изправят в титаничен сблъсък, който ще определи първият финалист в тазгодишното издание на Шампионската Лига. За мнозина това е финалът преди финала, тъй като победителят ще бъде фаворит за трофея.

Освен моментната форма на двата гранда, историята също потвърждава колко голям е този мач. Байерн срещу Реал днес ще се превърне официално в най-често играният мач в Шампионската Лига - това ще е 16-я път, в който ще се срещнат тези два отбора.

Досега Байерн има 8 победи от 15 мача и е отборът с най-много победи срещу Реал. Двата тима са неизменен участник на полуфиналите в последните години, като за Реал това е четвърто поредно участие във финалната четворка, докато за Байерн четвърто в последните 5 години.

Интересното е, че в последните два сезона Реал отпада точно от германски отбори. Миналия сезон бе елиминиран от Борусия Дортмунд, а преди два сезона от Байерн Мюнхен. Мадридчани обаче отмъстиха на Дортмунд в четвъртфиналите и сега са решени да направят същото и с Байерн Мюнхен. Фаталистите имат и допълнително основание да смятат, че Реал може да победи. Това ще е трети пореден сезон, в който те играят срещу германски клуб на полуфинал, но и за трети път през този сезон ще играят срещу германци след Шалке и Борусия. Интересно дали числото три ще се окаже късметлийско за Реал.

От Байерн обаче нямат такива намерения. Тимът прекъсна летаргията си в Бундеслигата след спечелване на титлата с убедителна победа с 5:2 над Вердер. Тогава Филип Лам, Тони Кроос и Ариен Робен получиха почивка, но сега ще бъдат на линия.

За Реал обаче се завръщат двете най-големи звезди - Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Португалецът игра и в първия мач, но тогава бе пропуснал доста време заради контузия и все още не бе напипал ритъма си. През уикенда обаче той настрои мерника си с две страхотни попадения срещу Осасуна. Гарет Бейл пък е напълно възстановен от вирусното си заболяване.

Така предстои много интересен двубой. Байерн вероятно отново няма да изневери на стила си и ще владее топката. След това, което се случи в първия мач обаче, германците ще бъдат доста предпазливи, защото само един гол ще направи задачата им изключително сложна. Реал пък ще опита максимално дълго да задържи преднината си, а Карло Анчелоти призна на пресконференцията преди мача, че не е невъзможно тимът да се класира и без да отбележи гол.

Затова надали ще станем свидетели на голово зрелище. Домакинският натиск обаче прави по-вероятно Байерн да стигне до нужния гол и нищо чудно мачът да се реши в продълженията, а след това и с дузпи.


Резултат: 1:0