Бившият футболист на Байерн Мюнхен Дитмар Хаман е на мнение, че баварският колос трябва да разкара Роберт Левандовски, който може да се окаже бомба със закъснител заради желанието си да премине в Реал Мадрид.

"Той отказа да стисне ръката на Юп Хайнкес в Кьолн, а освен това игра слабо срещу Реал Мадрид. Беше единственият играч на Байерн, който беше под нивото си, защото баварците продадоха кожата си скъпо в тази полуфинална двойка", заяви Хаман, цитиран от авторитетния мюнхенски вестник "Абендцайтунг".

"Матс Хумелс имаше оплаквания от поведението на Левандовски на тренировка, а напоследък Роберт не се раздава максимално. Не бих давал оценка на работата на тренировките. Искам да обърна внимание за поведението му в края на миналия сезон, когато обвини съотборниците си, че не го подкрепят достатъчно."

"Левандовски има правото да го каже, но винаги трябва да е на линия, когато отборът се нуждае от него. А срещу Реал не беше така, той не вкара положенията си. Ако беше пратил Байерн на финал, да говори каквото иска. Но той не го стори. Не успя и в предишните сезони. Не е виновен само той, но с Марио Манджукич в състава Байерн се класира на финала в ШЛ. С Левандовски не успя четири пъти."

"Аз също си задавам въпроса какво ще бъде поведението му при новия треньор Нико Ковач, след като си позволява подобна реакция спрямо абсолютна респектираща фигура като Юп Хайнкес. Създава се страхотен потенциален конфликт. Кой знае какво ще направи следващия сезон."

"Карл-Хайнц Румениге увери, че клубът няма да продава Левандовски, но тези изказвания дойдоха преди мачовете с Реал Мадрид. Навярно сега няма да каже нещо подобно. Случката с отказаното ръкостискане, проблемите с Хумелс на тренировка, езикът на тялото, когато не получи пас - тези негови изяви зачестяват, а преди липсваха."

"Затова Байерн трябва да си зададе въпроса дали Левандовски ще даде нещо на отбора през следващия сезон. През лятото ще бъде напечено. И аз мога да си представя, че шефовете ще дискутират продажбата му. В Англия има няколко топ-клуба като Манчестър Юнайтед и Челси, които търсят класен нападател. Реал Мадрид също е актуална тема, а и той иска да играе там."

"Левандовски става на 30 години и той зависи от своята скорост. Никой не знае още колко дълго време ще вкарва много голове. Няма много нападатели, които да ти гарантират по 25 гола на сезон, но Байерн със сигурност ще намери такъв", добави Диди.