Галерия

Шампионът Байерн Мюнхен завърши кампанията по срамен начин, падайки лошо с 1:4 от Щутгарт в среща от последния 34-и кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена". Куриозното е, че в предишните 16 мача във всички турнири между тези съперници баварците неизменно печелеха.

Преди началото на двубоя с бурни овации беше изпратен треньорът на баварците Юп Хайнкес, който излезе в последния си мач в германски елит. За него това се оказа среща №1038 като футболист и наставник, с което той изпревари Ото Рехагел.

Самата среща беше истински кошмар за навършилия 73 години в среда Дон Юп, защото момчетата му изглеждаха доста разконцентрирани и заслужено изоставаха на почивката. Донис беше над всички с асистенция и солова акция, а между двете попадения на гостите Толисо бе изравнил.

Началото на второто полувреме беше повече от изненадващо, защото Аколо мушна трети гол за швабите, а три минути след това Гинчек се разписа за втори път. Своите шансове имаше Роберт Левандовски, но при един от своите пропуски полякът беше бурно освиркан от феновете на баварския колос. 

Байерн Мюнхен завърши сезона в първенството с актив от 84 точки, допускайки само четири поражения. Щутгарт е седми с 51 пункта.


Байерн очаквано стартира по-агресивно и Джошуа Кимих подаде за Роберт Левандовски, но неговият опит след завъртането не се получи.

Изненадващо гостите откриха резултата при първата си опасна атака след страхотен индивидуален пробив на Анастасиос Донис. Той прелетя покрай Рафиня, навлезе в наказателното поле и пусна вляво за Даниел Гинчек, който вкара на празна врата.

След това отново швабите показаха зъби, като Томи се справи с Хумелс и подаде за Аколо, чийто мощен удар от 18 метра не затрудни заелия добра позиция Улрайх. На отсрещната врата Рибери имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени.

В средата на първото полувреме Корентен Толисо изравни резултата, като основната работа беше свършена от Роберт Левандовски. Той излъга защитник и вратаря Цилер, връщайки назад за французина, който вкара в опразнената врата.

Последва удар на Гинчек, който беше отразен от Улрайх, а след това и Байерн атакува. Опитите на Левандовски (от два метра), Толисо  и Зюле застрашиха сериозно гостите, но Цилер беше на висота и спаси.

В 42-ата минута нова груба грешка на Байерн в центъра на терена позволи на Донис да открадне топката, да слаломира близо 50 метра и този път да завърши сам. Той се възползва и от неразчетеното излизане на Улрайх, за да го матира с точен изстрел.

Началото на второто полувреме беше сензационно, защото Щутгарт вкара нови два гола в рамките на няколко минути. Първо поредна грешка на Байерн в изграждането на атаката доведе до контра на швабите, центриране отляво на Инсуа и безпощаден удар с глава на Аколо.

В 55-ата минута зрителите на стадиона бяха шокирани, защото Байерн глътна четвърти гол. Томи стреля след подаване на Гентнер и Улрайхт спаси, но право в обсега на намиращия се наблизо Гинчек, който направи добавка отблизо.

Баварците изглеждаха доста скучни в предни позиции, но все пак на два пъти алчният за голове Роберт Левандовски беше снабден с пасове. Полякът първо стреля с глава в обсега на Цилер, а след това шутира високо, за да получи мощни освирквания от феновете на баварския колос.

Четвърт час преди края на редовното време Тиаго Алкантара излезе сам срещу вратаря и можеше да подаде на свободния Левандовски, но реши да завършва сам и Цилер спаси, за да предизвика бурната реакция на намусения Роберт.

Левандовски стреля много зрeлищно от воле с левия крак при центриране на Мартинес в наказателното поле, но топката намери мрежата от нейната външна страна.


Байерн Мюнхен - Щутгарт 1:4

0:1 Даниел Гинчек - 5'
1:1 Корентен Толисо - 21'
1:2 Анастасиос Донис - 42'
1:3 Чадрак Аколо - 52'
1:4 Даниел Гинчек - 55'


Байерн Мюнхен: Улрайх, Хумелс, Зюле, Рафиня, Кимих, Толисо (Мартинес - 46'), Тиаго, Хамес, Рибери (Руди - 70'), Мюлер (Вагнер - 68'), Левандовски

Щутгарт: Цилер, Бадщубер, Баумгартл, Инсуа, Павар, Томи, Мангала, Аколо (Ларсен - 77'), Гентнер, Гинчек (Камински - 70'), Донис (Цимерман - 88')