Галерия

Футболистите на Байерн Мюнхен изпратиха треньора Юп Хайнкес с топли послания, които написаха или изрекоха тези дни покрай последния мач на 73-годишния специалист в Бундеслигата.

Както е известно, Дон Юп записа рекорден мач №1038 като футболист и треньор в Бундеслигата, но изпращането му се оказа горчиво заради домакинската загуба с 1:4 от Щутгарт.

Томас Мюлер демонстрира характерното си чувство за хумор и написа "Благодаря, тренер. Ще се видим отново през октомври". Така световният шампион от Бразилия намекна, че Хайнкес ще се завърне на кормилото 12 месеца, след като пое Байерн за рекорден четвърти път миналата година.

"Благодаря ти за всичко! Сега е много по-красиво, отколкото през 2013 година", написа с намигване Матс Хумелс. Както е известно, преди пет години той беше в лагера на Борусия Дортмунд.

Бекът Давид Алаба отсече: "Благодоря за всичко, тренер! Вие ме направихте по-добър човек". На същото мнение е и Никлас Зюле: "Ти ме направи по-добър футболист. Благодоря тренер и всичко най-хубаво!"

Корентен Толисо се изказа на родния си френски език: "Благодаря за всичко, тренер. Научих много от Вас". 

Свен Улрайх: "Благодаря за всичко, тренер. Най-вече за доверието към мен. За мен беше чест да бъда Ваш футболист. Всичко най-хубаво". Третият вратар Том Щарке сподели: "Благодаря за всичко, за мен беше чест!"

Феновете очакваха с нетърпение реакцията на Роберт Левандовски, който отказа да стисне ръката на Хайнкес при победата с 3:1 в Кьолн в предпоследния кръг. "Благодаря за всичко, което ми каза", гласеше лаконичният коментар на поляка.

Мануел Нойер също не беше особено словоохотлив: "Приятел, треньор, пример. Благодаря, Юп".