Нападателят на Байерн Мюнхен Сандро Вагнер не е издържал на напрежението и се е разплакал на вчерашната тренировка на тима, пише най-тиражният европейски вестник "Билд".

Причина за емоционалния дисбаланс на 194-сантиметровия таран е решението на германския селекционер Йоахим Льов да не го включи в групата за световното първенство в Русия.

Решението на Йоги предизвика големи дискусии в Германия, защото той зачеркна също така героят от финала на Мондиал 2014 Марио Гьотце (Борусия Дортмунд), асистиралия за гола на Марио срещу Аржентина Андре Шюрле (Борусия Дортмунд), както и намиращия се във форма вратар на Байерн Свен Улрайх.

Вместо Вагнер Йоги се е доверил на най-успешния германски реализатор този сезон Нилс Петерсен (Фрайбург, 15 гола), Марио Гомес (Щутгарт) и Тимо Вернер (РБ Лайпциг). Според повечето специалисти и анализатори обаче сред всички германски стрелци в най-добро състояние този сезон е именно Вагнер, който не само вкарва приличен брой голове за статута си на резерва в Мюнхен, но е и завършен отборен играч.

Сандро обра овациите на феновете на Байерн при победата с 4:1 над Айнтрахт Франкфурт преди няколко кръга, когато вместо да открие резултата и де запише точки пред Йоги, той не се полакоми и сервира топката на младия Никлас Дорш. След мача таранът призна, че е искал да зарадва юношата, вместо да увеличи головата си сметка.

Вчера Сандро не издържа на връхлетелите го емоции и се разплака пред целия отбор на Байерн на тренировката. Интересното е, че той беше утешаван от Роберт Левандовски, за когото се твърди, че се е изолирал в съблекалнята.

Вчера Льов обясни, че решението му да остави Вагнер извън борда не е против него, а в полза на отбора и останалите нападатели.

Треньорът Юп Хайнкес също успокоявал своя футболист: "Не го разбирам. Ако зависеше от мен, ти щеше да бъдеш на световното, Сандро". Повечето съотборници ръкопляскали на германеца и са се опитали да вдигнат духа му.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="nl" dir="ltr">Sandro Wagner zit niet in de voorlopige WK selectie van Duitsland en dat kwam volgens BILD hard aan bij hem. Hij kon zijn tranen niet onder bedwang houden en moest getroost worden door zijn ploeggenoten op de training vandaag. <a href="https://t.co/O7wQ3Fcty1">pic.twitter.com/O7wQ3Fcty1</a></p>&mdash; FC Bayern München NL (@FCBayernFans_NL) <a href="https://twitter.com/FCBayernFans_NL/status/996418416889290752?ref_src=twsrc%5Etfw">15 май 2018 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>