Сълзите на Сандро Вагнер трогнаха цяла Германия. Нападателят на Байерн Мюнхен не намери място в списъка на германския селекционер Йоахим Льов и в крайна сметка се отказа от Маншафта на 30-годишна възраст.

Вкаралият пет гола в 8 мача за националния отбор 194-сантиметров таран прие много тежко решението на Йоги да не разчита на него за Мондиала. Специалистът избра Марио Гомес, Нилс Петерсен и Тимо Вернер. Според куп специалисти в Германия Вагнер е снайперистът с най-силен сезон от четиримата. 

Наставникът на Байерн Юп Хайнкес се опита да утеши Вагнер по време на тренировката във вторник с думите: "Не го разбирам. Ако зависеше от мен, ти щеше да бъдеш на световното, Сандро". Тук исполинът не издържа и се разплака пред целия отбор. Дори изолиралият се от отбора Роберт Левандовски го успокояваше. Останалите играчи бурно аплодираха германеца, за да му дадат кураж.

"Моментално се отказвам от националния отбор. Аз винаги говоря директно, но очевидно с треньорския екип не си пасваме. Пожелавам всичко най-хубаво на момчетата, дано се върнат от Русия с купата. Ще излъжа ако кажа, че не съм разочарован. щеше да е страхотно, ако бях на световното. Най-важното в моята кариера е това, че отново съм в Байерн. това е клубът, който обичам. В живота има и по-важни неща от футбола", заяви Вагнер, цитиран от "Билд".