Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт, финал за Купата на Германия. Стадион "Олимпиащадион" в Берлин, 21.00 часа българско време.

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Нойер
Защитници: Хумелс, Зюле, Май, Алаба, Кимих, Рафиня, Бернат
Полузащитници: Мартинес, Толисо, Тиаго, Хамес, Рибери, Руди, Коман, Дорш, Шабани
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Вагнер, Евина
Контузени: Видал, Джером Боатенг, Робен

Групата на Айнтрахт Франкфурт:
Вратари: Храдецки, Цимерман
Защитници: Фалет, Салседо, Вилемс, Абрахам, Чандлър, Рус, Да Коста, Тавата
Полузащитници: Де Гузман, Гачинович, Щендера, Маскарел, Фабиан, Хасебе, Кевин-Принс Боатенг
Нападатели: Ребич, Йович, Алер, Майер, Волф, Хъргота
Контузени: Блум, Мандела
Наказан: Желсон Фернандеш

Прогноза на Gol.bg:

Рекордьорът по брой спечелени купи на страната Байерн Мюнхен преследва своя 19-и трофей в 22-ото си участие във финал. Айнтрахт игра за красивото отличие миналата година, но загуби с 1:2 от Борусия Дортмунд. По този начин "жълто-черните" изравниха франкфуртци по брой спечелени купи (4), като двата клуба делят четвъртото място с Кьолн и Нюрнберг.

Днешната среща е специална и за двамата наставници. Навършилият 73 години миналата седмица Юп Хайнкес извежда Байерн за последен път, след което окончателно се отказва от треньорската професия. Нико Ковач пък започва да мисли за баварците след финала, защото от лятото наследява Дон Юп.

Голямата новина от вчерашната пресконференция е, че за първи път от септември 2017 година насам Мануел Нойер е в групата на най-успешния германски клуб. Хайнкес обаче потвърди, че изкаралият дълго време в лазарета вратар ще бъде на пейката. Извън групата остава Ариен Робен, който все още не е напълно възстановен от контузията в аддуктора.

Байерн и Айнтрахт са се срещали четири пъти в турнира и "орлите" имат един успех. Те печелят полуфинала през 1974 година с 3:2 срещу един от най-силните състави на мюнхенци. В следващите им три срещи обаче франкфуртци не успяват да вкарат нито един гол, губейки с 0:1 в първи кръг през 1989 година (Хайнкес е начело на баварците, Клаус Аугенталер вкарва от 50 метра), с 0:1 на финала през 2006 година (гол на Клаудио Писаро) и с 0:4 на осминафиналите на сезон 2009/10, когато се разписват Мирослав Клозе (два пъти), Томас Мюлер и Лука Тони.

Кевин-Принс Боатенг и компания определено играят много динамичен, смел и атрактивен футбол под ръководството на Ковач, но спадът в края на сезона е осезаем. Баварският колос преследва своя 12-и дубъл и момчетата на Юп Хайнкес със сигурност ще бъдат пределно мотивирани, за да изпратят легендарния специалист с още един трофей. Шампионите са в ролята на тежък фаворит и ние очакваме техен успех.

Резултат: Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт 3:1