Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер смята, че евентуалния триумф в Шампионската лига ще изстреля Мохамед Салах във водеща позиция за спечелване на Златната топка.

Именно Салах е голямата надежда на Ливърпул в утрешния финал на Шампионската лига с Реал Мадрид, след като стана първият футболист в историята на Висшата лига, който вкарва 32 гола в шампионат с 38 мача.

Така египтянинът е на път да спре хегемонията на Кристиано Роналдо и Лионел Меси, които спечелиха по пет пъти Златната топка за последните десет години.

"Салах е много впечатляващ. Може би той ще бъде големият кандидат за Златната топка, ако Ливърпул успее да спечели Шампионската лига. Целият свят търси новия носител на отличието", анализира Мюлер, цитиран от Goal.com.

"Меси и Роналдо са изключителни, но същото можем да кажем и за представянето на Салах този сезон. Той има голям шанс. В крайна сметка обаче Златната топка не е най-голямото нещо, което можеш да спечелиш, защото според мен е по-важно да печелиш трофеи с отбора си", допълни световният шампион.