Някои от асовете на Барселона са помолили президента Хосеп Мария Бартомеу да отправи оферта към Байерн Мюнхен за юношата на каталунците Тиаго Алкантара, твърди вестник "Спорт".

Както е известно, Тиаго беше изложен на сергията и баварският колос е готов да се раздели с него при подходяща оферта. Той премина в Мюнхен през лятото на 2013 година по личното настояване на Пеп Гуардиола и напусна Барса, защото не искаше да търка пейката.

Сега обаче ситуацията на стадион "Ноу Камп" е много различна, че вече ги няма двете легенди Шави и Андрес Иниеста, които бяха твърди титуляри. 

Лидерите на "блаугранас" заявили пред боса, че Тиаго е перфектното решение за наследник на Иниеста, за да може Филипе Коутиньо да остане да действа в по-предни позиции, където е силата му.

Алкантара отдавна намеква, че би искал да се завърне в родния си клуб, макар да има дългосрочен договор с мюнхенци до лятото на 2021 година.

Освен това той се намира с чудесни отношения с почти всички испанци в Барса, като най-близките му приятели са Жорди Алба, Серхио Бускетс, Жерард Пике и Сержи Роберто. Изданието публикува е скорошна снимка (долу под текста), на която Тиаго е на кратка почивка с Бускетс, Алба и Марк Бартра, като футболистите са с половинките си.

Твърди се, че Байерн ще иска поне 80 милиона евро за своя полузащитник, а Барса ще се опита да смъкне цената на около 50 милиона евро.