Германският хегемон Байерн Мюнхен е твърд в позицията си и ще иска минимум 80 милиона евро за полузащитника Тиаго Алкантара, който беше изкаран на сергията.

Както е известно, някои от асовете на Барселона са говорили лично с президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу и са настояли за завръщането на Тиаго на стадион "Ноу Камп".

Испанецът с бразилска кръв е юноша на каталунците, но напусна през лятото на 2013 година заради липсата на титулярно място. Сега обаче ситуацията е различна, защото в Барса не играят легендите Шави и Андрес Иниеста.

"Блаугранас" са готови да излязат с оферта за техничаря, но тя няма да бъде повече от 50 милиона евро, което изобщо не удовлетворява претенциите на баварците.

Тиаго не се чувства достатъчно оценен в Мюнхен и би искал да е по-близо до своето семейство, твърди "Билд". Според немския таблоид халфът би могъл да замести при каталунците напусналия Андрес Иниеста, предпочел да продължи кариерата си в Япония. 

Байерн разполага с подобни на Тиаго играчи в лицето на Хамес Родригес, Томас Мюлер и Леон Горетцка, който пристига от Шалке. Интерес към Тиаго проявява и английският първенец Манчестър Сити, воден от Пеп Гуардиола. Както е известно, именно Пеп наложи халфа в първия отбор на Барса и после го привлече в Мюнхен.