Завръщането на Тиаго Алкантара в Барселона зависи от решението на Антоан Гризман дали да подсили каталунците през лятото, твърди вестник "Зюддойче Цайтунг".

Както е известно, юношата на Барселона иска да се върне на стадион "Ноу Камп" след пет сезона в Байерн Мюнхен. Той се вижда като идеалния заместник на легендата Андрес Иниеста, който напусна и заигра в Китай.

Към момента двата клуба имат сериозни разминавания по отношение на трансферната сума. Байерн иска 80 милиона евро, докато Барса дава точно 50 милиона евро, а при втората си оферта включи и правата на Люка Дин.

Според изданието "блаугранас" са пасивни точно заради Гризман, защото очакват решението му. Ако той каже "да" и стане съотборник на Лео Меси и компания срещу 100 милиона евро (заложената сума в клаузата му за откупуване), шампионът на Испания няма да е в състояние да извади още една крупна сума (исканата от баварците) за нов футболист.

Получава се така, че Тиаго стиска палци Гризман да промени решението си и да отреже каталунците, се казва още в материала. Това би ускорило завръщането на Алкантара на "Ноу Камп".

Друг любопитен момент е, че Тиаго не е особено желан от новия треньор Нико Ковач, който няма нищо против да се раздели с футболиста още преди да е започнала съвместната им работа.