Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер официално стана писател, след като издаде детска книжка за възхода в своята кариера. Световният шампион се похвали в социалните мрежи, че първата му детска книжка е завършена, като той очевидно няма намерение да спира на новото поприще.

"Моят път към мечтания клуб" се състои от 64 страници и идеята е младите читатели да бъдат погълнати от начина, по който е поднесена историята. Томас разказва за първите си стъпки във футбола и как е стигнал от ТСВ Пел до Байерн Мюнхен.

28-годишният футболист стана част от академията на баварците преди 18 сезона. Детската книжка завършва именно с преминаването му в Мюнхен. В следващата си книга Мюлер възнамерява да разкаже да юношеските си години при баварците. Очаква се тя да бъде готова следващата година. 

"Аз винаги съм обичал да чета с удоволствие и поради тази причина този проект ми е на сърце. Само мога да кажа, че който може да чете, винаги има предимство. Също и във футбола", даде ценен съвет Томас.