Манчестър Юнайтед ще бъде специален гост на Байерн Мюнхен на 5-и август при показването на обновения стадион "Алиаънц Арена", който вече ще бъде изцяло в цветовете на германския шампион - червено и бяло.

Между двата клуба обаче не цари хармония, като те си позволиха крошета в социалната мрежа Туитър. Баварците още не са забравили финала на Шампионската лига през 1999 година, когато претърпяха пълен обрат в последните минути.

След това обаче мюнхенци редовно отстраняват "червените дяволи" в най-престижния европейски клубен турнир, когато двата клуба са във фазата на директното елиминиране.

Закачката в Туитър започна от Юнайтед, който написа следното: "Има ли желаещи за визитата ни на голям германски клуб в началото на месец август", като закачливо са оставени две опции пред феновете: "Заети" и "на почивка сме".

Отговорът от Мюнхен не закъсня, като баварците се хващат за думата "takers", която може да се използва и като "изпълнители" при дузпите. Ето какво написаха мюнхенци: "Единствените изпълнители, от които се интересуваме са добрите изпълнители на дузпи. Но вие момчета няма как да знаете това, защото сте английски клуб".

Юнайтед не остана длъжен, публикувайки снимка от финала на ШЛ преди 19 сезона: "Ние нямахме нужда от тях, за да ви победим на финала през 1999 година, нали?"

Байерн отново настъпи: "Изглежда, че уцелихме нерв. Надяваме се, че вашият футбол е по-добър от шегите ви".