Проваленият трансфер на Антоан Гризман в Барселона ще накара босовете на "блаугранас" да си ближат раните с предложение към Байерн Мюнхен за Тиаго Алкантара, пише вестник "Марка".

Както е известно, още преди дни излезе наяве схема, според която завръщането на испанския национал в родния му клуб зависи именно от Гризман.

След отказа на французина "блаугранас" ще си спестят 100 милиона евро, които бяха приготвили за него и ще инвестират сумата в други покупки, спазвайки финансовия феърплей.

До момента Байерн и Барса се разминаваха за трансферната сума - от Мюнхен искат 80 милиона евро, докато първенецът в Ла Лига даваше с 30 милиона евро по-малко.

Сега обаче е твърде вероятно Барса да прибегне до нов паник ход на пазара и да удовлетвори искането на баварците за 27-годишния халф, чието представяне е на приливи и отливи.

"Той е част от плановете ни, в момента имаме топ-състав. Девет души се борят за 3-4 места в средата на терена. Ако обаче продадем някои футболисти, не изключвам възможността да привлечем нови", заяви изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге.

Договорът на Тиаго е до лятото на 2021 година, но според Кале до момента клубът не е получил официална оферта за своя футболист.