Хегемонът Байерн Мюнхен победи Байер Леверкузен с 3:1 в двубой от третия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Началото беше повече от динамично, защото Мануел Нойер спаси изстрела от бялата точка на Кевин Фоланд и последвалата добавка, но реферът Велц нареди повторно изпълнение. При него Вендел не сгреши и даде аванс на своите.

Отговорът на шампионите не закъсня и четвърт час по-късно те сътвориха пълен обрат чрез красивите попадения на Корентен Толисо и Ариен Робен. По-късно обаче световният шампион се контузи и беше заменен принудително.

Десет минути преди края на редовното време Карим Белараби получи директен червен картон, а Рафиня стана вторият футболист на домакините, заменен принудително. В 89-ата минута Хамес Родригес сложи точка на спора.

По този начин Байерн Мюнхен остана на върха с пълен актив от 9 точки, докато Байер Леверкузен е на дъното без спечелена точка, правейки най-лошия старт в историята си.


Срещата започна по изключително драматичен начин, защото реферът Тобиас Велц отсъди дузпа за гостите след игра с ръка на Тиаго Алкантара в наказателното поле. Арбитърът получи помощ и от колегите си, които потвърдиха решението му след използване на видеоповторение.

Кевин Фоланд застана зад топката и стреля силно с левия крак, но Мануел Нойер спаси не само първоначалния удар, но и добавката. След това защитата на баварците се справи и със снаряда на Вендел, но Велц нареди дузпата да бъде повторена заради нахлуване на играчи на Байерн в пеналта. Този път Вендел пое отговорността и отбеляза със снаряд в десния ъгъл.

Радостта на "аспирините" обаче бе твърде кратка, защото домакините изравниха в десетата минута след голяма доза шанс. Топката стигна с късмет до Корентен Толисо, който си направи двойно с Джонатан Та и отбеляза с левачката с красив удар от ждроб в горния десен ъгъл.

В 19-ата минута Байерн сътвори пълен обрат след нова грешка на Та. Защитникът подари кълбото на Ариен Робен, който нямаше нужда от нова покана и вкара зрелищно от воле по диагонала в горния ляв ъгъл.

Баварският колос тотално надиграваше своя опонент, но неточни удари отправиха Боатенг, Гнабри и Робен, като холандецът отново демонстрира своя егоизъм в ситуация, в която можеше да потърси някой от своите съотборници в пеналта. Малко по-рано Храдецки пък спаси силен удар на Томас Мюлер.

Момчетата на Хайко Херлих започнаха второто полувреме видимо по-дейно и макар играта да се водеше отново в тяхната половина, двубоят изглеждаше с една идея по-равностоен. Робен пробва удар отблизо, но Храдецки не беше затруднен.

Средата на втората част Левандовски не успя да контролира топката по най-добрия начин и затова последвалия му удар не се получи. 

В 80-ата минута влезлият малко по-рано на терена като смяна Карим Белараби получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Рафиня. За ужас на домакините бразилецът стана вторият техен футболист след Толисо, който беше заменен принудително.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/MpPCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

В 89-ата минута Хамес Родригес сложи точка на спора след меко центриране на Тиаго Алкантара, който пък получи пас от Робен отдясно в наказателното поле.

<iframe src="https://cc.sporttube.com/embed/JpPCCCG" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Колумбиецът вкара още едно попадение в добавеното време, но съдийската бригада правилно маркира изключително тънката засада.


Байерн Мюнхен - Байер Леверкузен 3:1

0:1 Вендел - 5', дузпа
1:1 Корентен Толисо - 10'
2:1 Ариен Робен - 19'
3:1 Хамес Родригес - 89'

 

Пропусната дузпа (Нойер спасява): Фоланд (Байер) - 4'

Червен картон (директен): Белараби (Байер) - 80'


Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Боатенг, Рафиня (Алаба - 83'), Кимих, Тиаго, Толисо (Хамес - 42'), Мюлер, Робен, Гнабри (Мартинес - 59'), Левандовски

Байер Леверкузен: Храдецки, Та, Драгович, Свен Бендер, Ларс Бендер (Брандт - 27'), Кор, Вендел, Йедвай, Хаверц, Бейли (Паулиньо - 83'), Фоланд (Белараби - 73')