Байерн Мюнхен официално влезе в криза, допускайки срамна загуба с 0:3 от Борусия Мьонхенгладбах в дербито от седмия кръг на германската Бундеслига, играно на стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Дитер Хекинг нанесоха ранен двоен удар в рамките на шест минути още в самото начало на мача. Намиращият се под пара Аласан Плея вкара в четвърти поведен кръг и се изстреля на второ място в листата на реализаторите, а след това и Ларс Щиндъл наказа шампионите.

Играта на баварския колос изобщо не се получаваше и повечето атаки на отбора бяха изключително безидейни, а в дефанзивен план се усещаше почти постоянно напрежение. Гладбах действаше спокойно до самия край, а в 88-ата минута Херман вкара трети гол за общо четвъртата и най-голяма победа на гостите насред Мюнхен.

След второто си поредно поражение в първенството Байерн се свлече до пето място в таблицата с актив от 13 пункта, докато Гладбах се изстреля на второ място с 14 точки.


Баварците се настаниха рано-рано в половината на своя противник и обсаждаха вратата му, като Томас Мюлер стреля опасно с глава след центриране на Ариен Робен. Ян Зомер се намеси блестящо, след което съдийската бригада маркира положение на засада.

Малко преди да изтече десетата минута "жребчетата" изритаха шампионите от нищото. Аласан Плея получи пред дъгата и отправи страхотен фалцов удар, пращайки кълбото право в долния десен ъгъл.

Байерн още не се беше отърсил от шока, когато получи нов удар. Тиаго Алкантара сбърка в дефанзивен план и Ларс Щиндъл матира Нойер с плътен удар в долния ляв ъгъл, финтирайки Хумелс малко преди това.

Играта на баварците изобщо не се получаваше и те изпитваха трудности не само в офанзивен план, но и с работата си в защита. В същото време Борусия не демонстрираше никакъв респект към именития си опонент и действаше много спокойно.

Беше изминал половин час игра, когато пред Ариен Робен се откри добра възможност, но той не си спря добре и след това беше блокиран, за да спечели само корнер. Последва висок удар на Хумелс след грешка на Зомер, при която вратарят изпусна топката.

Десетина минути преди почивката се откри и най-добрата възможност за домакините, но Роберт Левандовски стреля право в тялото на Зомер с левия крак.

Треньорът на баварците Нико Ковач изгърмя и трите си смени още до началото на второто полувреме, когато се наложи да прави принудителна смяна на контузения ляв бек Давид Алаба. Преди да изтече час игра Гладбах показа зъби, но тупалката на Азар профуча високо.

В средата на второто полувреме влезлият на почивката Франк Рибери финтира бранител и стреля в близкия ъгъл, но Зомер следеше ситуацията и улови. След това Хамес Родригес стреля ефектно със задна ножица, но неточно.

Роберт Левандовски прати топката в мрежата на Борусия в 67-ата минута след хубав извеждащ пас на Джошуа Кимих и целият стадион избухна в дива радост, но съдийската бригада правилно отмени попадението заради изключително тънка засада на поляка.

Пет минути преди края Ренато Санчес се реши да шутира, но опитът му предизвика забавни възгласи по трибуните.

За капак в 88-ата минута влезлият като резерва Патрик Херман буквално нокаутира Байерн с трето попадение за гостите в мача, като Леон Горецка остана под топката. 


Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах 0:3

0:1 Аласан Плея - 10'
0:2 Ларс Щиндъл - 16'
0:3 Патрик Херман - 88'


Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле, Хумелс, Алаба (Ренато - 55'), Кимих, Тиаго, Горецка, Мюлер (Рибери - 46'), Хамес, Робен (Гнабри - 46'), Левандовски

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Гинтер, Елведи, Ландг, Вендт, Крамер, Нойхаус (Херман - 74'), Хофман, Азар (Траоре - 83"), Шиндъл (Закария - 66'), Плея