Нещата за 31-годишния нападател на Байерн Мюнхен Сандро Вагнер не се получават под ръководството на Нико Ковач. 

Специалистът много рядко дава шансове за изява на тарана (два мача като титуляр през кампанията), което играеше сравнително често през миналия сезон при Юп Хайнкес.

Въпреки това Вагнер предпочита да търка пейката на баварския колос, вместо да бъде титуляр в редиците на закъсалия в Бундеслигата през този сезон Шалке.

Според вестник "Билд" вицешампионите са се свързали с Байерн и Вагнер, показвайки желание за сделка. Самият футболист обаче категорично е отхвърлил подобен вариант и се надява, че ще получи повече игрови минути през 2019 година.

Една от основните причини за желанието на Сандро да остане е това, че той е роден в Мюнхен, а неговото семейство живее в Унтерхахинг.

"Всеки път, когато дойда на Зебенер Щрасе, зная защо го правя. Това е моят клуб, още откакто бях дете", отсече Вагнер. В Гелзенкирхен спешно търсят нов нападател заради травмите на Марк Ут, Бреел Ембола и Гуидо Бургщалер.

Изданието допълва, че Вагнер е отказал оферти от още няколко клуба - Уест Хям, Кристъл Палас, Щутгарт, Байер Леверкузен и Галатасарай. Договорът му с германския първенец е до лятото на 2020 година.