Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен, двубой от 11-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Комерцбанк-Арена", 16.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Цингерле

Защитници: Лам, Данте, Боатенг, Бернат, Бенатия, Рафиня

Полузащитници: Гьотце, Робен, Алонсо, Рибери, Шакири, Хойберг, Роде, Шол, Гаудино, Вайзер

Нападатели: Левандовски, Мюлер, Курт

Контузени: Швайнщайгер, Мартинес, Тиаго Алкантара, Бадщубер, Рейна, Щарке, Писаро, Алаба

 

Прогноза на Gol.bg:

Шампионът и лидер в първенството Байерн Мюнхен получи нов удар, след като Давид Алаба получи контузия в коляното и пропуска мачовете до края на полусезона. Така баварците вече имат цели осем основни футболисти в лазарета, но почти същата е ситуацията при домакините, които не могат да разчитат на Замбрано, Трап, Валдес, Джакпа, Флум, Розентал, Ланиг и Валдшмидт.

Айнтрахт записа три поредни поражения и се свлече от пето до дванайсто място в таблицата, заличавай добрите впечатления, оставени на старта на сезона. Въпреки това наставникът на гостите Пеп Гуардиола увери, че е респектиран от противника и не се влияя от лошата му серия.

Треньорът на франкфуртци Томас Шааф знае много добре как се побеждава Байерн. Той го е правил цели осем пъти в Бундеслигата, като повече победи срещу мюнхенци имат само Ото Рехагел (невероятните 18 успеха) и Ерих Рибек - десет.

Гарант за поне една точка в редиците на гостуващия тим е Джером Боатенг. Той няма загуба в последните си 49 мача в Бундеслигата и ако продължи серията си ще запише абсолютен рекорд в първенството.

Айнтрахт получаваше поне по един гол в последните си десет официални двубоя, като с по-лоша защита са само Вердер Бремен и Щутгарт. За отбелязване е също така, че атаката на тима е впечатляваща - повече попадения са вкарали само Байерн Мюнхен и Волфсбург.

Нападателят на шампионите Роберт Левандовски се е разписвал срещу всички участници в Бундеслигата, но никога не е вкарвал на стадион "Комерцбанк-Арена".

 

Резултат:  Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 1:3