Младият халф на Челси Калъм Хъдсън-Одой е съобщил на ръководството на клуба, че иска да напусне "сините" от Лондон по посока Байерн Мюнхен, твърди медийния гигант "Sky Sports".

18-годишният талант се е срещнал лично с Марина Грановска, дясната ръка на президента Роман Абрамович. Футболистът й е съобщил, че иска да бъде трансфериран в Байерн до края на месеца.

Контрактът на Хъдсън-Одой е до лятото на 2020 година. Последното предложение на Байерн за него бе в размер на 33 милиона евро, а според медиите на Острова Челси настоява за 40 милиона.

Мениджърът на тима Маурицио Сари смята, че младокът ще направи грешка, ако реши да напусне "сините" и отиде в Германия. Тинейджърът, който изигра много силен мач срещу Нотингам Форест, има договор за още 18 месеца с Челси. 

Запитан дали отиването на таланта в Германия би бил добър ход, Сари отговори: "Не мисля така, защото той е английски футболист. Той е много млад. Има страхотно бъдеще тук, в Англия, с националния отбор и Челси. За него ще е по-добре да остане тук.

Знам само, че за мен той е много важен играч. Може да е млад, но разви много играта си, особено в дефанзивен план. Представи се много добре в последния мач.

Доволен съм от него. Ние обаче имаме и други много важни футболисти на същата позиция. Искате да оставя Вилиан на пейката? Или Педро? Мога да играя само с две крила", каза Сари.