Байерн Мюнхен обърна Аугсбург за успеха с 3:2 като гост в изключително зрелищна първа среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "WWK Арена".

Шампионите стартираха кошмарно с автогол на Леон Горецка в 13-ата секунда, но постепенно наложиха волята си и изравниха чрез Кингсли Коман.

"Малките баварци" изненадващо си върнаха аванса в резултата след хубав изстрел на Жи, но секунди преди паузата Коман реализира второто си попадение в мача. Малко след подновяването на играта французинът беше замесен в осъществения пълен обрат, защото асистира за гола на Давид Алаба.

Вторият в таблицата Байерн Мюнхен събра 48 точки и вече само на две зад лидера Борусия Дортмунд, който играе в понеделник. Аугсбург остава над чертата с 18 пункта.


Срещата започна по фантастичен начин за домакините срещу техния най-кошмарен противник, защото още в 13-ата секунда топката влетя в мрежата зад завърналия се в игра Мануел Нойер. Дейният Макс отправи прострелно центриране и най-добрият реализатор за Байерн през 2019 година Леон Горецка порази собствената си врата...

Веднага след това Байерн се втурна в бързи атаки най-вече по крилата и можеше да изравни. Кингсли Коман подаде остро към Роберт Левандовски, но полякът се размина с топката на три метра от голлинията, а Серж Гнабри стреля неточно.

В 17-ата минута нещата си дойдоха по местата, защото Байерн изравни резултата. Джошуа Кимих центрира към далечната греда и първоначално Горецка остана под топката, но около границата на малкото наказателно поле Коман вкара от движение.

В средата на първото полувреме Аугсбург сензационно си върна аванса в резултата след груба грешка в отбраната на мюнхенци. Зюле и Грегорич не играха добре с топката, което позволи на кореецът Жи да отправи топовен изстрел с левия крак, който не остави шансове на Нойер.

Шампионите отново натиснаха здраво и до почивката един от най-опасните играчи беше Леон Горецка. Негов хубав удар първо беше спасен от вратаря, а след това топката мина над целта. Удар с глава на Роберт Левандовски разтресе напречната греда.

В третата минута на добавеното време за първата част Кингсли Коман вкара втория си гол в мача. Той получи от Горецка и стреля мощно с левачката, пращайки топката между краката на Кобел.

Байерн сътвори пълен обрат малко след почивката, когато Коман записа и асистенция. Той подаде на Давид Алаба и бекът прониза вратата на съперника с мощен диагонален изстрел.

Точно преди да измине час игра Левандовски се отскубна от защитата на противника и отправи хубав удар от въздуха, но кълбото профуча покрай десния страничен стълб. Последва пробив на Томас Мюлер, но вратарят на Аугсбург не беше затруднен от завършека му.

Двайсетина минути преди края на редовното време Коман можеше да вкара хеттрик при удар с глава, но лекото докосване на Кобел и напречната греда го лишиха от феноменалното постижение.

В заключителната част на двубоя и двата отбора сътвориха интересни атаки, които обаче бяха лишени от нужната прецизност и така Байерн грабна важни три точки в борбата за седма поредна титла в Бундеслигата.


Аугсбург - Байерн Мюнхен 2:3

1:0 Леон Горецка - 1', автогол
1:1 Кингсли Коман - 17'
2:1 Дон Вон Жи - 23'
2:2 Кингсли Коман - 45' + 3
2:3 Давид Алаба - 53'


Аугсбург: Кобел, Оксфорд, Дансо, Стафилидис (Рихтер - 69'), Шмид, Макс, Кедира, Моравек (Коо - 78'), Жи, Грегорич, Кордова

Байерн Мюнхен: Нойер, Хумелс, Зюле, Кимих, Алаба, Тиаго (Мартинес - 82'), Горецка, Хамес (Мюлер - 56'), Коман, Гнабри (Рибери - 64'), Левандовски