Никой не е по-добър от Байерн Мюнхен по отношение играта с глава в Бундеслигата, сочи интересна статистика на вестник "Билд". Шампионите са отбелязали цели 12 гола по този начин през сезона в първенството. 

Капитанът Мануел Нойер разкри тайни от кухнята: "Истината е, че дори след тренировките упражняваме центриранията си. Правим го между пет и десет минути, като почти всеки играе с глава".

За последно баварците са били по-добри с глава през сезон 2013/14 - дебютен за бившия треньор Пеп Гуардиола. Тогава след първите 24 кръга мюнхенци имаха 16 гола с глава. 

30-годишният голмайстор на отбора Роберт Левандовски е лидер с четири попадения, реализирани по този начин. Силен във въздуха е и Хави Мартинес, наричан в Германия с култовия прякор "Машинес".

Испанската машина откри резултата още във втората минута в дербито с Гладбах, в което Байерн помете "жребчетата" с 5:1. За Хави това беше втори пореден гол с глава в рамките на седмица, като интересното е, че в предходните 13 месеца той не се беше разписвал. И в двата случая центрирането към него беше на Хамес Родригес от корнер.