Байерн Мюнхен трябваше да трепери, но все пак се класира за полуфиналите в турнира за купата на Германия, побеждавайки смелия Хайденхайм с 5:4 на своя стадион "Алианц Арена".

Момчетата на Нико Ковач трябваше да играят почти през целия мач с човек по-малко заради ранния червен картон на Никлас Зюле. Именно изгонването на исполина разруши играта на домакините, които откриха чрез Леон Горецка.

След това втородивизионният отбор сътвори чудото и стигна до пълен обрат след голове на Глатцел и Шнатерер. След почивката Байерн рязко вдигна оборотите и влезлият като резерва Роберт Левандовски първо асистира на Томас Мюлер, а след това се разписа на празна врата.

В средата на второто полувреме Серж Гнабри успокои своите с четвърто попадение. Първоначално то не беше зачетено заради засада, която видя само съдийската бригада. 

Всичко изглеждаше решено, но на съвсем различно мнение беше Роберт Глатцел, оформил своя хеттрик в 77-ата минута от дузпа. Преди това той се разписа с удар от границата на пеналта.

В 84-ата минута футболната лудост продължи, защото Байерн отново излезе напред след точен удар на Левандовски от бялата точка. Това се оказа и последният гол в зрелището, което със сигурност не беше за зрители със слаби нерви.

Жребият за полуфиналите ще се тегли в неделя, а мачовете ще се състоят на 23 и 24 април. Байерн ще играе за десета поредна година на тази фаза от турнира.


Баварците стартираха в доста лежерно темпо и едва в осмата минута Серж Гнабри застраши вратата на гостите, но те успяха да се справят. При изпълнението на корнера включилият се в атака Матс Хумелс нанесе удар, но беше притиснат и не успя да уцели вратата.

Все пак логичното се случи малко след това, когато един от най-добрите баварците през пролетта Леон Горецка откри резултата след поразяващ удар с глава, дошъл след хубаво центриране отляво на доста дейния Джошуа Кимих.

Малко след това мачът се завърза, защото бранителят на Байерн Никлас Зюле беше изгонен заради балтия срещу Роберт Андрих. Първоначално реферът Винкман вдигна само жълт картон, но изгледа ситуацията на повторение и показа червен картон. Мюнхенци потрепериха при изпълнението на прекия свободен удар, когато Марк Шнатерер уцели гредата!

Доведан беше спрян от Улрайх, но изненадата все пак настъпи в средата на първата част, когато Роберт Глатцел изравни с глава след подаване на Шнатерер, възползвал се от грешката на Хамес Родригес.

Изненадата се превърна в сензация в 39-ата минута, когато втородивизионният отбор сътвори пълен обрат и поведе насред Мюнхен. Андрих получи след бърза контраатака и пусна вдясно за Шнатерер, който препарира Улрайх с точен диагонален удар.

Нико Ковач направи корекции на почивката, пускайки в игра Кингсли Коман и Роберт Левандовски. Това като че ли разклати гостите, които видяха как в рамките на малко повече от две минути техният именит противник прави пълен обрат.

Първо в 53-ата минута Левандовски асистира с глава за Томас Мюлер, който вкара зрелищно от въздуха. Малрко след това германецът върна жеста и асистира на поляка след подаване на Гнабри, като за Левандовски остана да засече на празна врата около далечната греда.

В средата на втората част рухналият отбор на гостите глътна четвърто попадение след изпълнение на корнер. Матс Хумелс отклони с глава за Серж Гнабри, който възнагради добрата си игра с гол в близкия ъгъл. Първоначално реферът маркира засада, но получи сигнал да преразгледа ситуацията и правилно отмени грешното си решение, посочвайки центъра.

Последва снаряд на Гнабри, който беше спасен, а след това опитът за добавка на Коман профуча над целта.

Четвърт час преди края на редовното време Глатцел върна интригата и матира Улрайх с хубав удар в долния ляв ъгъл, като това беше най-добрата акция на гостите за второто полувреме.

Гостите нямаха намерение да се предадат и малко след това получиха дузпа заради нарушение на Матс Хумелс срещу Маултауп. Реферът моментално посочи бялата точка, а Глатцел оформи своя хеттрик след технично изпълнение - 4:4!.

Напрежението растеше с всяка изминала минута, защото баварците атакуваха веднага и Серж Гнабри разтресе напречната греда. Домакините се оголиха и гостите контраатакуваха, като този път Улрайх ги остави в играта с двойно спасяване срещу Маултауп и Андрих!

В 83-ата минута съдията отсъди нова дузпа - този път за домакините, заради игра с ръка на бранител в пеналта! Левандовски пое отговорността и не сбърка, вкарвайки в левия ъгъл.

В 89-ата минута Гнабри отново имаше добра възможност, но за втори път в мача беше отказан от напречната греда!

 

Байерн Мюнхен - Хайденхайм 5:4

1:0 Леон Горецка - 12'
1:1 Роберт Глатцел - 26'
1:2 Марк Шнатерер - 39'
2:2 Томас Мюлер - 53'
3:2 Роберт Левандовски - 55'
4:2 Серж Гнабри - 65'
4:3 Роберт Глатцел - 74'
4:4 Роберт Глатцел - 77', дузпа
5:4 Роберт Левандовски - 84', дузпа


Директен червен картон: Никлас Зюле (Байерн) - 15'