Байерн (Мюнхен) постигна много важна победа с 3:1 при домакинството си на Хановер на своя "Алианц Арена" в среща от 32-ия кръг на германската Бундеслига.

Така отборът от Мюнхен е много близо до това да спечели нова шампионска титла.

Тимът има 74 точки в актива си и води с 5 пункта пред втория Борусия (Дортмунд), който е с мач по-малко и по-късно днес се изправя срещу Вердер в Бремен. Гостите са с 18 точки на дъното и на практика нямат никакви шансове за спасение.

Левандовски и Горецка бяха точни за домакините в 27-ата и 40-ата минути през първото полувреме, а в 51-ата минута Хановер стигна до почетно попадение чрез Джонатас.

Само четири минути след това играчът на гостите бе изгонен след втори жълт и червен картон. Край на спора в мача сложи Рибери с попадение в 84-ата минута.


Срещата започна с добро темпо и в 12-ата минута на терена се създаде първото по-опасно положение пред двете врати. Коман от добра позиция обаче не успя да се разпише и неговият опит да вкара топката във вратата бе уловен от Есер.

Броени минути след това стражът на гостите трябваше да се намесва отново и попречи на Левандовски да стигне до една висока топка. В 20-ата минута баварците стигнаха до още един шанс, но удар на Гнабри премина покрай вратата.

Все пак голът за Байерн дойде и в 27-ата минута Левандовски се разписа, след като засече с глава прекрасно центриране на Кимих в наказателното поле.

В 37-ата минута Есер направи фантастично спасяване след удар на Мюлер и предотврати второ попадение във вратата си, но бе безсилен в 40-ата минута, когато Байерн отбеляза отново.Горецка отправи хубав удар по земя от дъгата и направи стража на гостите безпомощен в тази ситуация.

До почивката нямаше повече голове, а второто полувреме започна отлично за гостите и те получиха дузпа заради игра с ръка на Боатенг, която в крайна сметка бе реализирана от Джонатас в 51-ата минута.

Само в следващите четири минути той си изкара два жълти картона и бе изгонен от игра, а така гостите от Хановер останаха с 10 души на терена.

В 68-ата минута Алаба бе на път да сложи край на спора с удар от дистанция, който обаче бе спасен по страхотен начин от противниковия вратар.

В 74-ата минута и Левандовски пробва късмета си, но ударът му премина покрай вратата. 

Десет минути след това резервата Рибери с попадение след удар от близка дистанция сложи край на интригата.

До самия край така и нямаше повече голове и резултатът се запази.

БАЙЕРН - ХАНОВЕР 3:1
1:0 Левандовски 27
2:0 Горецка 40
2:1 Джонатас 51 дузпа
3:1 Рибери 84

Байерн: Улрейх, Зюле, Боатенг, Алаба, Кимих, Тиаго, Горецка, Коман (86 - Робен), Мюлер, Гнабри (71 - Рибери), Левандовски

Хановер: Есер, Фелипе, Антон, Сорг, Озстролек, Швеглер, Алборноз, Уолъс, Харагучи, Маина, Вейдандт (46 - Джонатас)