Още по темата

 

Посланикът на Байерн Мюнхен за американското турне Лотар Матеус не скри надеждите си клубът да привлече крилото на Манчестър Сити Лерой Сане.

"Байерн се нуждае още от двама-трима играчи, особено по крилата. В Бундеслигата можеш да импровизираш, но на най-високото ниво в Шампионската лига се нуждаеш от опции и от футболисти, които да влязат от пейката и навярно да направят разликата. За целта отборът трябва да има дълга пейка", заяви Матеус.

"Байерн отдавна не е бил в тази ситуация, защото на този етап от подготовката съставът обикновено вече е формиран. Както е в момента Борусия Дортмунд. Байерн загуби петима важни играчи - Хумелс, Робен, Рибери, Хамес и Рафиня. И взе само трима нови - Ернандес, Павар и Арп. По крилата не са взети нови играчи, а там Байерн загуби две звезди от световна класа - Робен и Рибери."

"В един момент клубът ще изиска окончателен отговор от Сане, за да направи плановете си за следващия сезон. Той е първи избор. Пожелавам си да стане, защото Лерой ще пасне на отбора и на Бундеслигата. Сане може да бъде новото лице на Байерн. Той познава първенството, манталитета, говори немски. Идеален е за Байерн, защото през последните месеци узря", добави Лотар.