Борусия (Дортмунд) изненада много неприятно Байерн (Мюнхен) и постигна победа с 2:0 на "Сигнал Идуна Парк", като в крайна сметка спечели Суперкупата на Германия.

Това е шести подобен трофей в клубната история, след като рурците го спечелиха също през 1989, 1995, 1996, 2013 и 2014 година.

Отборът домакин бе по-добрият на терена в повечето моменти на срещата и си заслужи отличието, а то дойде след попадения на Алкасер в 48-ата минута, както и гол на Санчо в 68-ата минута с който на практика бе решено всичко. 


Срещата започна със страхотна възможност за рурците и още във 2-ата минута Ройс бе намерен в наказателното поле, но ударът му бе избит от Нойер.

Доста интересно е да се отбележи, че след малко повече от десетина минути след тази възможност стражът а Байерн излезе почти до центъра на терена, за да може да спре Алкасер.

Нападателят обаче успя да го преодолее и опита да намери опразнената врата, но топката мина встрани нея.

Все пак Нойер успя да се намеси отлично в 21-ата минута, след като отрази силен удар на Герейро.

И Байерн стигна до отличен шанс няколко минути след това и се наложи Хитц да спасява коварен удар на Коман от близка дистанция.

До почивката темпото се леко поуспокои и в крайна сметка нямаше попадения до края на първото полувреме.

Второто полувреме започна шеметно за Дортмунд и в 48-ата минута Санчо направи прекрасен рейд и намери Алкасер на границата на наказателното поле, а испанецът с хубав удар по земя матира Нойер.

През следващите минути баварците имаха своите силни моменти , като Горецка и Коман имаха страхотни шансове за гол, но и в двата случая Хитц бе брилятен.

В 58-ата минута пък удар на Мюлер, който бе изключително коварен, бе блокиран и също не влезе във вратата.

В 68-ата минута Санчо сложи край на спора след фантастичен рейда по крилото, а след това навлезе в наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл.

В минутите до края на мача Байерн се опита да направи нещо, но без особен ефект и в крайна сметка Дортмунд спечели отличието. 

Борусия (Дортмунд ) – Байерн (Мюнхен) 2:0
1:0 Алкасер 48
2:0 Санчо 68

Борусия (Дортмунд): Хитц, Пишчек, Топрак, Аканжи, Шулц, Вайгъл, Витцел, Санчо (80 - Ларсен), Ройс, Герейро (75 - Хакими), Алкасер

Байерн (Мюнхен): Нойер, Кимих, Зюле, Боатенг, Алаба (70 - Ренато), Тиаго (80 - Павар), Горецка, Толисо, Мюлер , Коман, Левандовски