Полузащитникът на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара е на път да седне на пейката след неубедителните си изяви напоследък. Испанецът изигра слабо първо полувреме срещу Падерборн в събота и беше заменен още на почивката. 

"Тиаго нямаше добър ден, това се видя от всички. Но той е достатъчно самокритичен. Ако играе добре, тогава има правото да бъде и титуляр, но ако не играе добре, останалите са готови и чакат", заяви треньорът Нико Ковач по адрес на техничаря, който беше на път да си вкара куриозен автогол почти от центъра.

Алкантара беше сред най-слабите и срещу Борусия Дортмунд за суперкупата на Германия. Негови грешни пасове доведоха до двете попадения на вестфалци. 

Големият въпрос пред феновете на Байерн е дали днес Ковач ще има смелостта да пусне Хави Мартинес на мястото на Тиаго в средата на терена, давайки по-голяма стабилност в битката с халфовете на Тотнъм. Корентен Толисо е другата опция, а доскорошният десен бек Джошуа Кимих е смятан за твърд титуляр в познатата си стара роля като опорен халф.