Байерн Мюнхен постигна очаквана домакинска победа с 2:1 над Унион Берлин и поне временно се изкачи на върха в класирането. С голове на Бенжеман Павар и Роберт Левандовски в началните минути на двете полувремена баварците успяха да поведат убедително в резултата. Това бе рекорден гол за Лева, който се разписа във всеки от 9-те мача на Байерн в Бундеслигата този сезон. 

Мануел Нойер спаси дузпа на Унион в 58-та минута, когато хвана удара на Себастиан Андерсон, но гостите все пак вкараха от бялата точка в края на мача. Точен в 86-та минута бе Себастиан Полтер. 

С този успех Байерн поне временно се изкачи на върха в класирането, след като събра актив от 18 точки след първите си 9 мача. Фрайбург е със 17, а Дортмунд с 16 след равенството срещу Шалке. Борусия Мьонхенгладбах и Волфсбург могат да застрашат лидерската позиция на Байерн, след като имат по 16 точки, а са с мач по-малко. 

Очаквано Байерн владееше инициативата от първата минута и поведе в резултата сравнително рано. В 13-та минута центриране на Тиаго от свободен удар бе избито от защитник на гостите, но право на крака на Бенжамен Павар. Французинът намери топката от воле от границата на наказателното поле и не остави никакви шансове на Рафаел Гикиевич. 

Попадението успокои домакините, които създадоха още няколко много добри ситуации преди почивката. Коутиньо, Мюлер и Левандовски обаче не успяха да се възползват от създалите се шансове. В края на първата част прекрасен удар на Коутиньо от границата на наказателното поле бе отразен от Гикиевич. 

Байерн уби интригата малко след подновяването на играта. Левандовски опита подаване надясно, но се получи рикошет и топката се върна у него. Полякът бе сам на границата на наказателното поле, проби през центъра на защитата и с техничен удар реализира за 2:0. Попадението бе рекордно за Лева, който се разписа във всеки от първите 9 мача в Бундеслигата този сезон. Общо полякът вкара гол в 13-ти пореден мач. 

Малко след това Унион получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Себастиан Андерсон, но опитният вратар на баварците Мануел Нойер хвана ъгъла и изби. 

До края играта се водеше пред вратата на столичани, а в 65-та минута Левандовски пропусна да вкара трети гол, а спасяването на Гикиевич бе впечатляващо. Вратарят на гостите направи нови чудеса от храброст в 70-та минута, когато показа невероятен рефлекс след удар на Гнабри, а минута по-късно отново разочарова крилото на баварците с прекрасна намеса. 

В заключителните минути също бе много интересно. Първо в 84-та минута гол на Левандовски бе отменен след помощ от ВАР, а малко след това Унион получи втора дузпа. Този път Себастиан Полтер показа как се изпълнява хладнокръвно и реализира за 1:2. 

Байерн Мюнхен - Унион Берлин 2:1

1:0 Бенжамен Павар 13’

2:0 Роберт Левандовски 53’

2:1 Себастиан Полтер 86’-д

Байерн Мюнхен: Нойер: Кимих, Павар, Боатенг, Дейвис, Тиаго, Мюлер, Коутиньо (87 - Горецка), Коман (65 - Гнабри), Перишич (76 - Толисо), Левандовски 

Унион Берлин: Гикиевич, Ленц, Суботич, Фридрих, Тримел, Кроос (60 - Бекер), Андрих, Болтер, Гентнер, Ингварсен (66 - Ужах), Андерсон (66 - Полтер)