Временният треньор на Байерн Мюнхен Ханзи Флик обясни защо закотви полузащитника Тиаго Алкантара на пейката. Откакто специалистът замени уволнения Нико Ковач, испанецът с бразилска кръв играе много рядко.

Той изобщо не излезе на терена срещу Олимпиакос, записа 18 минути срещу Борусия Дортмунд и 19 минути срещу Фортуна Дюселдорф.

"Тиаго е топ-футболист, но много играчи не се представяха на висота, когато аз поех отбора. Трябваше да направя избор за титулярен състав и точно това се случи", обясни Флик, който премести Джошуа Кимих от дясната зона на отбраната в средата на терена за сметка на Алкантара.

"В лицето на Кимих видях човек за "шестицата" и той се справя много добре на тази позиция. За мен беше важно отборът да стане по-стабилен. Тиаго е добър футболист и Байерн трябва да е щастлив, че го има. Той има нужните качества и ще бъде използван според съперника. Той е играч, който може да влезе по всяко време", добави Флик.

Според германските медии обаче Алкантара ще остане със сигурност на резервната скамейка за днешното гостуване на Цървена звезда.