Борусия Мьонхенгладбах направи невероятен късен обрат за победата с 2:1 над Байерн Мюнхен в дербито на 14-ия кръг на Бундеслигата, играно на стадион "Борусия Парк". 

Момчетата на Марко Розе бяха тотално надиграни през първото полувреме и имаха невероятен късмет, че се оттеглиха на почивка при нулево равенство. Голяма заслуга за това имаше и вратарят Ян Зомер, направил феноменално спасяване с пръстите си.

Малко след почивката Иван Перишич откри резултата в полза на шампионите, но големият герой се казваше Рами Бенсебайни. Защитникът първо изравни с глава след изпълнение на корнер, а в добавеното време показа най-голяма смелост и вкара отсъдената дузпа за фамозния обрат на домакините.

Така Гладбах събра 32 точки и остава на върха в таблицата, докато Байерн сензационно падна до шесто място със своите 24 пункта.


Двата отбора се втурнаха в много здрава битка още от самото начало и първата интересна ситуация се откри пред Томас Мюлер в осмата минута. Той засече от движение на далечната греда изстрела на Корентен Толисо, но не успя да насочи кълбото във вратата. 

Не след дълго Роберт Левандовски шутира фалцово, но топката мина покрай десния страничен стълб. Полякът отново излъга защитата на противника, като този път стреля много ефектно във въздуха, но топката този път профуча покрай лявата греда.

Плътен удар на Мюлер около границата на наказателното поле накара Зомер да се разтегне, но голямото спасяване на швейцареца дойде минута след това. Първоначално той изглеждаше матиран при тупалката на Джошуа Кимих, но топката не беше преминала голлинията с целия си обем (навярно с 90% от него) и Ян я извади!

Четири минути след почивката Байерн откри резултата напълно заслужено след продължителна атака. Иван Перишич получи подаване от Мюлер и стреля от движение с левия крак. Зомер отново се намеси, но този път не успя да спре полета на топката в мрежата.

"Жребчетата" обаче не се смутиха и имаха нужда от десетина минути, за да изравнят резултата. Рами Бенсебайни се извиси над всички в наказателното поле при изпълнение на корнер и реализира безпроблемно с глава.

Десетина минути преди последния съдийски сигнал Ларс Щиндъл отправи силен диагонален удар, но би покрай гредата. 

В последната минута на редовното време Гладбах получи дузпа заради нарушение на Хави Мартинес срещу Тюрам в пеналта. Испанецът получи червен картон и беше изгонен двайсетина минути след влизането сив игра. Бекът Рами Бенсебайни пое отговорността и вкара от бялата точка, ставайки герой за своя отбор!

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr">IS THIS THE REAL LIFE? <a href="https://twitter.com/hashtag/DieFohlen?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#DieFohlen</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/BMGFCB?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BMGFCB</a> 2-1 <a href="https://t.co/uBm2QxX3XX">pic.twitter.com/uBm2QxX3XX</a></p>&mdash; Gladbach (@borussia_en) <a href="https://twitter.com/borussia_en/status/1203349514452635648?ref_src=twsrc%5Etfw">7 декември 2019 г.</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>


Борусия Мьонхенгладбах - Байерн Мюнхен 2:1

0:1 Иван Перишич - 49'
1:1 Рами Бенсебайни - 60'
2:1 Рами Бенсебайни - 92', дузпа