Резервният вратар на Байерн Мюнхен Свен Улрайх със сигурност ще напусне отбора, ако капитанът на Шалке Александър Нюбел подсили баварците от лятото.

Както е известно, Нюбел минава за почти сигурно ново попълнение на германския шампион, който е на път да го прилапа без пари заради изтичащия договор на обещаващия страж.

Списание "Шпорт Билд" твърди, че Улрайх ще помоли клуба да прекрати договора му, ако привлече Нюбел. Свен е обвързан с клуба до лятото на 2021 година.

Напрежение в Байерн се появило и от страна на титулярния вратар Мануел Нойер. Той е бил помолен да приеме факта, че през новия сезон ще седи 15 мача на скамейката, за да се дава шанс на Нюбел.

Най-добрият страж на планетата от 2013 до 2016 година потърсил разговор със спортния директор Хасан Салихамиджич и му заявил, че не е съгласен на този вариант.

Както е известно, съвсем скоро се очакваше Нойер да удължи договора си с Байерн до лятото на 2023 година, но е твърде възможно това да не се случи с оглед напрежението покрай трансферната политика на мюнхенци.