Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич има трудна задача в намирането на подкрепления за отбора през зимата. Трансферите по средата на сезона по традиция се осъществяват трудно.

Треньорът Ханзи Флик изиска нови футболисти, най-вече в дефанзивен план, където отборът страда заради контузиите на основни играчи като Никлас Зюле, Люка Ернандес и Хави Мартинес. Брацо обаче е на друго мнение и в момента между него и Флик има известно напрежение.

Вестник "Абендцайтунг" извади най-успешните и най-неуспешните зимни попълнения на баварския колос за последните 20 години. Ето ги и тях: 


Издънките:

Лендън Донован: Американецът дойде през януари 2009 година като преотстъпен в Мюнхен по настояване на Юрген Клинсман. След 2 месеца без нито един вкаран гол договорът на Донован беше прекратен.

Брено: В началото на 2008 година баварците изсипаха 12 милиона евро за младия защитник, като сумата беше доста висока за времето си за недоказан играч. Бразилецът обаче не свикна с живота в Германия, подпали къщата си и скъса коленни връзки. 

Сердар Ташчъ: Взет от Москва заради купищата проблеми в защита през 2016 година. Записа едва 220 минути през пролетта и си тръгна без излишен шум.


"Гранатите":

Луис Густаво: Той струваше цели 17 милиона евро на клуба през 2011 година, но успя да си върне всеки евро цент с играта си. Наложи се като специалист в центъра на терена и през 2013 година спечели требъл с Байерн. Беше продаден за 16 милиона евро на Волфсбург.

Сандро Вагнер: Взет през 2018 година от Хофенхайм за резерва на Роберт Левандовски и определено можеше да се разчита на него. Вкара 8 гола в 14 мача под ръководството на Юп Хайнкес, но след това не спечели доверието на Нико Ковач и напусна 12 месеца по-късно. 

Алфонсо Дейвис: Младият канадец пристигна преди една година и вече е обичан от своите съотборници заради благия си характер. Шеговито наричат Фонзи "сина на вятъра" заради линейната му бързина. В момента решава проблемите в защита, защото беше върнат да играе като ляв бек. Според мнозина е сред най-добрите футболисти на Байерн от есента.