Носителят на трофея Байерн Мюнхен се класира за четвъртфиналите в турнира за купата на Германия, побеждавайки Хофенхайм с 4:3 на своя стадион „Алианц Арена“.

Гостите изненадващо откриха резултата в осмата минута чрез Ихлас Бебу, но след това за по-малко от половин час Байерн сътвори истинска наказателна акция.

Първо Бенямин Хюбнер си заби автогол след натиск на Томас Мюлер, а малко след това световният шампион от Мондиал 2014 вкара с хубав удар от въздуха. Голмайсторът Роберт Левандовски също не пропусна да се разпише, а до почивката домакините продължаваха да натискат.

Десетина минути преди края на мача Левандовски ликвидира интригата с второто си попадение, но Дабур все пак направи загубата на Хофе малко по-почетна.

Отпускането в редиците на Байерн в края на мача донесе втори гол на Дабур и трети за гостите, но Хофенхайм нямаше възможност да стигне до продължения и отпадна от турнира.


Първата добра възможност се откри пред Филипе Коутиньо, който финтира бранител и шутира технично, но покрай левия страничен стълб. Малко след това Роберт Левандовски вкара на празна врата след хубаво подаване на Томас Мюлер отдясно, но голът беше отменен правилно заради много тънка засада на германеца.

Малко след това Хофенхайм изненадващо откри резултата. Коутиньо загуби топката в своята половина и Мануел Нойер отрази удара на Якоб Бруун Ларсен, но след това Джером Боатенг отби топката в собствената си врата при шута на Бебу.

Коутиньо се реваншира пет минути след това, когато пусна отляво за Алфонсо Дейвис. Канадецът отправи успоредно на голлинията центриране по земя за Мюлер, но Бенямин Хюбнер си вкара автогол в опит да изчисти.

Мюлер все пак записа името си сред реализаторите в средата на първото полувреме, когато демонстрира майсторството си при играта с едно докосване. Давид Алаба центрира в наказателното поле и световният шампион засече топката по чудесен начин от въздуха.

Левандовски имаше отлична възможност малко след това, спирайки си на гърди в пеналта, но ударът му след завъртане беше спасен от вратаря Филип Пентке. При следващата акция на баварците Серж Гнабри би покрай десния страничен стълб.

Десетина минути преди почивката се разписа и дежурният реализатор на Байерн Роберт Левандовски. Той издебна много хитро топката при центриране в наказателното поле и я вкара с глава във вратата на гостите, въпреки първоначалната намеса на Хюбнер.

Малко след почивката Томас Мюлер получи чудесна възможност да ликвидира интригата, но стреля над напречната греда. На отсрещната врата Бебу можеше да върне своите в мача, но спечели само корнер след рикошет.

Двайсетина минути преди края на редовното време Цубер нанесе много ефектен удар след завъртане, но Мануел Нойер направи страхотно спасяване. По-късно попадение на Хюбнер правилно беше отменено заради игра с ръка, а завършващият удар на Баумгартнер след мълниеносен слалом се оказа неточен.

В 80-ата минута беше сложена и точката на спора, защото Роберт Левандовски вкара като на тренировка с глава при изпълнение на корнер. Той надбяга отбраната на противника и намери топката на близката греда, а веднага след това беше заменен от треньора Ханзи Флик.

Хофенхайм все пак реагира бързо на четвъртия удар и върна едно попадение чрез Мунас Дабур, който финтира защитата на Байерн и вкара между краката на Нойер отблизо. Дабур можеше да се разпише с глава и в 87-ата минута, но стреля покрай гредата.

В 92-ата минута Дабур все пак се разписа отново, правейки успешна добавка след удара в гредата на Павар. Световният шампион с Франция опита да изчисти, но уцели левия страничен стълб и Дабур добута кълбото отблизо.


Байерн Мюнхен – Хофенхайм 4:3

0:1 Ихлас Бебу – 8’

1:1 Бенямин Хюбнер – 13’, автогол

2:1 Томас Мюлер – 20’

3:1 Роберт Левандовски – 36’

4:1 Роберт Левандовски – 80’

4:2 Мунас Дабур – 82’

4:3 Мунас Дабур - 92'