Капитанът на Байерн Мюнхен Мануел Нойер притиска клуба с две фантастични изисквания, информира най-тиражният европейски вестник "Билд".

Както стана ясно преди дни, вратар №1 в света за периода 2013-2016 година иска нов 5-годишен договор с клуба, макар да навърши 34 години миналия месец. 

Баварският колос е предложил на своя ас контракт до 2023 година, каквато е продължителността на новите договори на Томас Мюлер и треньора Ханзи Флик.

Смущаващо за Байерн е и изискването на Нойер за годишната му заплата. Той иска над 20 милиона евро на сезон и шефовете са били сериозно изненадани.

Желанието и на двете страни е да преподпишат и затова се търси компромисен вариант. Той навярно ще изглежда така: договор до 2023 година, плюс опция за удължаване с един сезон и по-ниска от 20 млн. евро на година заплата, но с големи бонуси за постигнати резултати.

Причина за "алчността" на свързвания с Челси и Ювентус Нойер се оказала високата заплата на най-скъпата клубна покупка Люка Ернандес. Той прибирал над 20 милиона евро на сезон.