Бившият футболист на Байерн Мюнхен и настоящ анализатор Дитмар Хаман изрази мнение, че баварците трябва да бъдат много внимателни в преговорите с Мануел Нойер.

Вратарят и капитан на отбора иска договор до 30 юни 2025 година и годишна заплата в размер на 20 милиона евро. Според бившия национал клубът трябва да се замисли дали да даде дългосрочен договор на Мануел.

"Нойер е един от най-добрите вратари в света, ако не и най-добрият. Но сега клубът трябва да реши дали иска да го задържи за още 4 години след края на настоящия му договор", сподели Хаман пред "Скай".

"Ясно е, че вратарите могат да играят и по-дълго. Не трябва да сме критични към играчите, които искат повече пари, но днешната ситуация е различна."

"Чува се, че от Байерн са обещали определен брой мачове на Александър Нюбел за новия сезон. И ако сега Нойер каже "Ако не преподпишем сега си тръгвам през лятото", тогава това може да се окаже проблем за Байерн, защото клубът ще трябва навярно да привлече нов вратар. Затова Мануел сега е в силна позиция", завърши Хаман.