Един от най-успешните клубни треньори в историята Юп Хайнкес е на мнение, че крилото на Манчестър Сити Лерой Сане е доста надценен.

Германският национал отдавна е свързван с Байерн Мюнхен, който беше готов да строши трансферния си рекорд миналото лято и да извади 100 милиона евро за бързака.

"Моето мнение е, че Сане все още не е направил големия пробив, за да бъде смятан за абсолютен топ-футболист", сподели Дон Юп пред вестник "Билд".

"Считам, че това е футболист, който е на кръстопът. Ще продължи ли да работи здраво върху себе си или просто ще си остане един изключителен талант?"

"Лерой трябва да бъде готов да направи следващата голяма крачка. Защото няма никакъв смисъл в това да използваш таланта си само от време на време. За мен спряганата цена изобщо не е оправдана", добави Хайнкес, който спечели Шампионската лига с Реал Мадрид през 1998 година и с Байерн през 2013 година.

През уикенда излезе информация, че Манчестър сити очаква края на карантината и ще започне преговори с Байерн за Сане, искайки между 70 и 85 милиона евро за правата му.

Сумата изглежда доста висока, като се има предвид факта, че договорът на крилото изтича на 30 юни 2021 година. Интерес към Сане има също така от Барселона и Реал Мадрид.