Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт, двубой от 19-ия кръг на германската Бундеслига. Неделя, стадион "Алианц Арена", 18.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари:  Нойер, Щарке

Защитници:  Лам, Данте, Боатенг, Алаба, Рафиня, Контенто, Залахи

Халфове:  Кроос, Гьотце, Шакири, Тиаго Алкантара, Рибери, Робен, Хойберг, Вайзер

Нападатели:  Мюлер, Манджукич, Писаро, Грийн

Контузени: Бадщубер, ван Буйтен, Мартинес, Швайнщайгер

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн е спечелил последните си 17 домакински мача в първенството и през този сезон е единственият отбор в Бундеслигата, който не е губил точки на свой терен.

Гостите практически отписаха този двубой, защото звездата на отбора Себастиан Роде не попадна в групата. Същото важи и за Замбрано. Двамата имат натрупани жълти картони и треньорът Армин Фее предпочита да ги запази за мачовете срещу далеч по-преодолими противници.

През февруари Айнтрахт има да изиграе цели седем мача - повече от всеки един друг отбор в германския елит. Утрешните съперници продължават напред и в трите надпревари - Бундеслигата, купата на Германия и евротурнирите. На тима от Франкфурт това му се случва за първи път от 34 години насам за този период от годината.

През този сезон "орлите" не са постигали две поредни победи и навярно няма да го сторят и след този кръг. От 1989 година насам Айнтрахт няма победа като гост срещу отбор, който оглавява класирането.

Днес треньорът на гостуващия тим Армин Фее навърши 53 години, но едва ли самият той очаква три точки за своите под формата на подарък. От 15 мача срещу Байерн Фее има само две победи и цели 12 поражения.

В мачовете на Айнтрахт през този сезон е изключително важно кой забива първия гол. Когато франкфуртци открият резултата (осем пъти), те никога не губят. Когато обаче инкасират първото попадения (десет пъти), те никога не печелят.

Байерн започна годината с две поредни победи, но играта на отбора не впечатли. Навярно утре мюнхенци ще предложат на своите фенове истинско зрелище.


Резултат: Байерн Мюнхен - Айнтрахт Франкфурт  4:1