Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа е с 2,7 килограма по-тежък от съперника си Джоузеф Паркър, показа кантарът преди боя между двамата, който ще се състои в събота в Кардиф.

Джошуа закова кантара на 109,7 килограма, което пък е с почти шест килограма по-малко от теглото му от последния му бой с Карлос Такам. Тогава британецът тежеше 115 килограма.

"Бягах добре, тренирах добре, подготовката бе трудна, но се чувствам много добре, след като успях да сваля тези допълнителни килограми", каза британецът, който държи титлите в Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO).

В същото време претендентът Паркър от Нова Зеландия тежи точно 107 килограма преди най-важния бой в кариерата си.

До този момент нито Джошуа, нито Паркър познават вкуса на загубата, като британецът е с 20 победи в 20 мача, докато Паркър е с 24 успеха в 24 срещи. Двамата излизат един срещу друг на ринга на стадион "Принсипалити" в Уелс, като срещата ще бъде наблюдавана от 80 000 по трибуните. Двубоят се очаква да започне около 23:30 часа българско време.