Тайсън Фюри бе ограбен от съдиите по изключително грозен начин, след като бе присъдено равенство между него и Дионтей Уайлдър.

Циганският крал бе пратен на два пъти в нокдаун, вторият път в 12-ия рунд, но в останалото време направи безпомощен своя противник и цял свят видя надмощието му в боксово отношение. Реферите обаче отсъдиха 115-111 за Уайлдър, 114-110 за Фюри и 113-113, като със сигурност това решение ще се дискутира доста дълго време.

Най-интересното е, че реферът, който отсъди равенството, е англичанин. При успех Тайсън щеше да направи немислимото и след две години извън ринга и само два леки мача за загрявка да стане отново световен шампион, но в крайна сметка решенията на съдиите му отнеха заслужената титла и Уайлдър се измъкна на родна земя, и запази пояса на WBC. 

Двамата се срещнаха рано тази сутрин българско време в зала "Стейпълс Сентър" в Лос Анджелис, а американецът бе тотално безпомощен в по-голяма част от срещата, а пък британският боксьор спечели повечето рундове.

Не може да не се отбележи, че Фюри действаше с тактиката от мача с Владимир Кличко и в крайна сметка тя проработи чудесно, но не и срещу съдийските решения. 

Така двамата остават без загуба след този мач. Дионтей има 40 победи 1 равенство, а англичанинът има на сметката си 27 победи и 1 равенство.