Тайсън Фюри последва примера на Дионтей Уайлдър и се обяви за победител в мача между двамата за световната титла във версия WBC. Циганският крал и Бронзовият бомбардировач не излъчиха победител в Лос Анджелис. Фюри обяви, че двамата с Уайлдър са най-добрите боксьори в категорията и нападна носителя на четири шампионски пояса Антъни Джошуа.

„Бихме се на чужда територия. Бях в нокдаун, но продължавам да вярвам, че спечелих мача. Светът знае, че съм прав. Показах пълен професионализъм. Циганския крал се завърна. Бих се със страховит съперник. Дионтей, благодаря за възможността. Бог да те благослови. Благодаря на всеки фен по света за подкрепата“, заяви 30-годишният британец.

„Аз съм боец и Иисус се грижи за мен. Той никога няма да позволи да ме нокаутират. Бих се с цялото си сърце срещу втория най-добър боксьор в света. Първият съм аз. Сега двамата се прибираме при нашите семейства здрави“, добави британецът.

„Бях далеч от близките си в продължение на 10 седмици и сега искам да прекарам с тях всеки един миг по време на празниците. На 100% съм сигурен, че ще имаме втори мач с Уайлдър. С него сме двата най-добри боксьори в тежката категория. Има още един, но той е страхливец. Джошуа, къде си?“, завърши Фюри.