Световният шампион по бокс в тежка категория на версиите IBF, IBO, WBA и WBO – Антъни Джошуа, заяви, че е готов да се изправи срещу Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри в обединяващ мач за всички титли.

Предни дни непобеденият американец запази пояса си на WBC след знаменит мач с Циганския крал в Лос Анджелис. Фюри на два пъти беше пратен в нокдаун, но цялостното му представяне беше по-добро. В крайна сметка съдиите отредиха равенство и се очаква двамата да имат нов мач, този път в Европа.

Мениджърът на Бронзовия бомбардировач Шели Финкел пък потвърди, че Уалйдър е готов да се бие с Джошуа. През годината антуражите на двамата на няколко пъти водиха преговори, но така и не се договаряха. 

"Какво отне на този глупак толкова много време, за да го реши?. Нима ние не казахме, че сме заинтересовани да има такъв бой? Както и да е, поздравления за Фюри! Всички казаха, че си свършен за бокса, но ги опроверга. Готов съм да ти дам възможност в един честен бой. Бих дал и на двама ви", написа Джошуа в социалните мрежи.