Още по темата

 

Най-добрият ни боксьор при професионалистите Кубрат Пулев продължава да се изкачва в ранглистата на тежка категория. Според последното обновяване на класацията през януари, българският спортист вече е осми в най-престижната и най-гледана категория в този спорт. 
 
Преди това Кобрата заемаше 9-ата позиция, но сега се изкачва с място нагоре. От топ 10 изхвърча Доминик Бризийл. Зад Пулев в десетката пък остават Джоузеф Паркър, който записа две поредни загуби, както и полякът Адам Ковнацки, който е спряган за един от евентуалните съперници на българина за следващия му мач на професионалния ринг. 
 
Начело на ранглистата продължава да е Антъни Джошуа, следван от Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Топ 5 допълват Дилиан Уайт и Луис Ортис. Преди Кобрата са още Александър Поветкин и Джарел Милър. 
 
Пулев вече разкри, че следващият му мач на професионалния ринг ще е в края на март в Лос Анджелис. До края на годината той ще получи и шанс да се бие за световната титла в IBF с Антъни Джошуа, тъй като през 2019 г. британецът планира да направи всички задължителни защити на трите си титли.