Кубрат Пулев тренира всеки ден за предстоящия си боксов мач с Богдан Дину, който ще се проведе в „The Hangar в Costa Mesa”, Калифорния, на 23 март. Славният ни спортист се подготвя в Лас Вегас, Невада, заедно със своя брат Тервел, който ще се състезава на същата гала.

С Кобрата е и неговият промоутър Ивайло Гоцев. В края на миналата година Пулев подписа договор с голямата американска компания Top Rank и легендарния мениджър Боб Аръм. Кобрата ще се бие за първи път на американска земя като професионалист. Изправя се срещу труден противник, със същите габарити, само една загуба и 18 победи. Мачът ще бъде излъчен директно no ESPN в цяла Америка и в България по „Диема спорт".

Пулев и Дину са главната среща на вечерта. Кубрат ще трябва да защити високата си позиция в тежка категория и ранга си на главен претендент за титлата на Антъни Джошуа. „24 часа" направи интервю с Пулев десетина дни преди важната битка.
 
- Кубрат, как сте? Малко остава до мача. Като ви гледам, се замислих, колко ли тежи ударът ви?
 - Интересен въпрос. В бокса имаме тестове за удар, превъртам крушите, но не мога да кажа буквално колко тежи . Изчислявали сме, че крошето ми тежи повече от правия удар, може би трябва да бия повече крошета.

- Е, струва ми се достатъчно тежък да победите предстоящия противник?
- Ако Дину поеме точен и чист удар, той със сигурност може и с нокаут да загуби. Същото може и на мен да ми се случи, макар че съм се изправял след много тежки удари.
 
- Дину трябваше да се боксира на галавечерта в „Арена Армеец", в която победихте Хюи Фюри, но се отказа. Двамата познавате ли се лично?
- Познаваме се на „здравей и здрасти". Световната федерация бяха направили така, че той трябваше да играе срещу боксьор от Англия, но се отказа и директно замина за Щатите да играе с Джарел Милър.
 
- Какви са силните и слабите страни на съперника ви? Екипът ви направи ли проучване за него?
- Силен е, има мачове, но досега не е играл срещу противник като мен, като изключим Джарел Милър, който е много сериозен противник. Не съм правил чак такова проучване, няма да се женя за него. За мен е важна моята подготовка, за да съм уверен в себе си и да го победя. Оказа се, че сме играли като аматьори. Помня, че бих някакъв румънец. После от моя щаб разровиха статистиката и видяха, че съм го бил на негов терен през 2007. Помня, че не беше лесен.
 
- Малко известен факт е, че през 2009-а Дину побеждава с нокаут българина Николай Маринов. Каква грешка допусна нашият боксьор?
- Николай сигурно е излязъл неподготвен, в края на неговата кариера, по-скоро е излязъл да играе за парите. Той го е нокаутирал още в първия рунд. Николай е от Плевен, познавам го. Видях видео в интернет, на което се вижда, че Николай е неподготвен. Това е било много отдавна, сега нещата с Дину са много по-различни.
 
- Дину освен боксьор е и агент от специалните части на Румъния. Притеснява ли ви, че вашият съперник обезврежда бомби и освобождава заложници извън ринга? Ще играе ли чист бокс?
- Не, не ме притеснява изобщо. Има правила в бокса, има съдии и рефер на ринга. Няма да има чак такива опити за мръсна игра. Но със сигурност ще излезе подготвен и много нахъсан, защото аз съм претендент за световна титла. Ако Дину ме победи, той ще излезе в мач за световна титла. Голяма тръпка е този мач за нас. Именно срещу такъв противник трябва да играя на американска земя за първи път в професионалния бокс. Трябва да мисля не само бързо, но и правилно. 
 
- В какво се изразява вашата подготовка в Лас Вегас? Къде и как тренирате? 
- Тренирам по два пъти на ден в залата на Тор Rank с моя треньор от Германия Ули Вегнер. Брат ми Тервел също тренира тук и ще играе на същата галавечер. Негов треньор е Кени Адамс от Лас Вегас. Кени има много световни шампиони и въпреки че е на 70 години, е много енергичен. Влага много сили, защото вярва, че брат ми има голямо бъдеще. Тервел се подготвя тук повече от 3 месеца, защото ще играе срещу много опасен и силов боксьор - американеца Мич Уилямс.
 
- Зарадвахте ли се на успеха на Багата? 
- Разбира се. Той победи в труден и оспорван мач, но го би хубаво. Измъчена победа, но победа. И той тренира във Вегас. С него се виждаме почти всеки ден. Не бях на мача му, защото трябваше да се подготвям за моя. Не остана никакво време.
 
- Имате ли специален ритуал, преди да излезете на ринга? 
- Нямам подобни неща. Не вярвам в бабини деветини, вярвам в Бог и в себе си. Не отдавам голямо значение на такива работи. Не смятам, че подобен ритуал или някакъв амулет ще победи противника. Чувствам се супер и съм здрав. Правим здрави спаринги, тренираме доста целенасочено и концентрирано и вярвам, че нещата ще се получават.
 
- Опитахте ли късмета си във Вегас, все пак сте в световната столица на хазарта? 
- Играхме малко, но не го приемам като нещо, от което ще изкарам пари, а като забавление, нещо като електронна игра. Играх със 100 долара, а изкарах общо 300 на рулетката. Не съм комарджия, така съм възпитаван. Идвал съм и друг път във Вегас, уникален град, много ми харесва инфраструктурата. Климатът е много сух, но в момента е добре. Личи си, че в този град не само са вложени пари, но че това е държавата, в която ги печатат.
 
- Заедно ли сте с приятелката ви Андреа във Вегас? 
- Андреа си е в България, няма как да е с мен, тя пее, има си участия. Чуваме се всеки ден. Ако има желание, тя знае, че е винаги поканена на мача ми в Калифорния. Ще я разбера, ако не дойде. Тези мачове са трудно преживяване за близките ми. За другите хора, публиката, това е емоция и зрелище, но за Андреа и семейството ми е много трудно преживяване. Предпочитат да треперят пред телевизора, а не на живо. Очаквам много българи на галата в Лос Анджелис.
 
- Мислили ли сте за кариера в киното? 
- Не, защото нямам толкова свободно време, но разбира се, зависи от предложението. Канили са ме в български филм. Нямаше как да участвам във филма за Левски, защото тогава бях на подготовка за важен мач.
 
- Боксът е до време, бихте ли влязъл в политиката като братя Кличко, например? Вие имате дар слово, хората ви обичат, защото всичко постигате с много труд. 
- Хората знаят, че обичам България, но не е важно дали един политик има дар слово и говори хубаво, а какво прави. Изключително малко са българските политици, които искат да направят нещо за народа. Повечето гонят предимно лични интереси и са алчни за власт. На приказки всеки е много щедър, обаятелен и обещаващ, но не и на дела. На този етап съм се концентрирал върху моята мечта в бокса.
 
- Заговорихме за политика, Бойко Борисов е идвал на ваш мач в чужбина, поканен ли е на предстоящия ви мач с Дину? 
- Да, той дойде да ме подкрепи в Рощок, Германия, през април 2014 г., мача преди Кличко. Ако има желание, всеки може да дойде, а на него съм му казал, че е добре дошъл на всеки мой мач.
 
- Илияна Йотова пожела ли ви успех на 3 март? 
- Генералният консул на България Веселин Вълчев ни покани на приема по случай 3 март в Лос Анджелис, където беше и вицепрезидентът Илияна Йотова. Много приятна и усмихната дама. Не ми пожела успех, предполагам, че не е знаела, а и говорихме съвсем кратко.
 
- Харесва ли ви Калифорния, Невада, бихте ли живял тук? Допада ли ви американският начин на живот? 
- Хубаво е, красиво е, огромно и много подредено, но за мен България е номер едно. Не бих живял тука. По-хубаво от дома няма. Ако бия сега, следващият мачпак ще бъде в САЩ, зависи от преговорите.
 
- Може ли една маргаритка на пътя да направи щастлив силен човек като вас? Обичате ли природата? 
- Мен всичко ме прави щастлив, дето се казва - една усмивка на дете на улицата може да ми направи деня красив. Много обичам природата, дори и зимно време тичам навън, а не на пътека, в зала. Преди да дойда във Вегас, тренирах на Белмекен - правех по 10 км кросове на над 2000 метра надморска височина - беше уникално.