Изпълнителният директор на Top Rank – Боб Аръм, сподели, че голямата цел пред Кубрат Пулев (26-1-0) и него самия е до една година българинът да излезе на ринга срещу световния шампион ан IBF, WBO и WBA „Super“ – Антъни Джошуа (22-0-0).

За да се случи това обаче, Кобрата  трябва да победи в утрешния си мач срещу Богдан Дину (18-1-0) и да запази статута си на претендент номер едно в ранглистата на IBF.

В същото време Антъни Джошуа трябва да победи Джарел Милър на 1-ви юни в Ню Йорк, като Аръм се надява следващия двубой на англичанина да бъде именно срещу нашия боксьор

„Кубрат е задължителен претендент на Джошуа. Той има мач на 1-ви юни. Предполагам, че ще намерим още един съперник на Пулев, преди да се изправи срещу Антъни. Но първо Пулев трябва да премине през Дину, а румънецът не е лесен противник”.

„Но нашата цел е тази среща да се проведе до една година. И за разлика от Ал Хеймън и Дионтей Уайлдър, Джошуа работи с Еди Хърн и DAZN. Няма да си играем игрички с тях, защото знам, че Антъни е „А“ страната в преговорите. Също така вярвам, че Еди ще се отнесе професионално и ще бъде честен с нас, за да може Пулев да заработи добра сума.

За нас няма проблем мачът да се излъчва по DAZN, не сме глупави. Имало е случаи когато боксьори на DAZN са се били по ESPN, така че…”, каза той, цитиран от Boec.bg.

Такава е ситуацията с Васил Ломаченко и Антъни Крола. Очевидно е, че Ломаченко е „А“ страната и Крола ще се бие по нашите правила, но и ще вземе хубав хонорар. Същото ще бъде с Пулев и Джошуа”.

„Ако уредим мач между двамата за септември, то мачът срещу Милър ще бъде последен за Джошуа преди Кубрат. Това ще се опитаме и да направим, дано да успеем. Но в крайна сметка няма да влизаме във война с Еди Хърн, а напротив – ще си сътрудничим”.

„Това е добре за спорта като цяло. Няма да стискам Еди за топките с големи искания за хонорари или провеждане на търг. Ще направим сделката както трябва – като джентълмени“, добави 87-годишният Аръм, който за последните 5 месеца привлече в Top Rank Кубрат Пулев и Тайсън Фюри.