Кубрат Пулев започна с победа в САЩ, а може би това е и най-драматичния успех в кариерата му до момента. Той надделя над Богдан Дину в Коста Меса (Калифорния) след нокаут в 7-ия рунд и в крайна сметка записа своя 27-и успех в кариерата си. Това бе и 14-и нокаут в кариерата на нашенеца.

Това бе втора загуба за румънеца от българина, първата от тях бе в аматьорския бокс. Българинът започна мача плахо и неговият опонент му отвори зверска аркада в 4-ия рунд и имаше изключително сериозна вероятност мачът да бъде спрян и да бъде присъдена победа за румънския боксьор.

Все пак обаче хирурзите край ъгъла на Пулев си свършиха прекрасно работата и закърпиха раната, за да може тя да не се отваря толкова широко и да не пречи на столичанина да даде най-доброто от себе си в следващите няколко рунда.

Инфарктните моменти дойдоха в 7-ия рунд. Тогава българинът изпрати румънеца в нокдаун, но съдията спря времето. Имаше реална опасност от дисквалификация заради непозволен удар. Хитрецът Дину стоеше на земята и се надяваше точно на това.

Когато обаче разбра от рефера, че съдията ще отсъди нокдауна и ако румънецът не може да стане срещата ще се реши от картите на съдиите, но с минус една точка от актива на българина заради въпросния удар, противникът на Пулев се изправи.

Българинът бе абсолютен доминант и в този седми рунд. След подновяването на играта, след като времето бе спряно, българинът изпрати в два нокдауна румънеца и след втория той не се изправи, след като се оправда с проблеми, с крака.