Изключително важен ден предстои за българския боксьор Кубрат Пулев. Кобрата ще се изправи отново пред Атлетическата комисия на щата Калифорния, за да бъде преразгледано наказанието му за целувката с репортерката Джени Суши.
 
Заседанието  ще стартира в 20 часа българско време в Сан Диего. Точката за евентуалното връщане на състезателните права на Кубрат Пулев е първа в дневния ред за случаите, които ще бъдат разглеждани.  
 
Очаква се, след изслушването лицензът за Северна Америка на българския да бъде върнат. Кубрат Пулев изпълни всички изисквания, които му бяха посочени от Атлетическата комисия, в това число премина и обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства.
 
Има, макар и нищожна вероятност, след изслушването на Кубрат Пулев наказанието автоматично да се превърне в 12-месечно и да бъде придружено от допълнителна глоба от 2500 долара.
 
При каквото и да е било бъдещо провинение от подобен характер, боксьорът ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния. В САЩ обаче съществува практиката независимите една от друга комисии да уважават решенията на останалите, които членуват в Асоциацията на боксовите комисии, което означава, че Пулев няма да може да се бие въобще на територията на Щатите.
 
При положително развитие на днешното заседание се очаква съвсем скоро да стане ясно кой ще е следващият съперник на Пулев на професионалния ринг. Мачът ще бъде насрочен за септември.