Световният шампион в тежка категория на WBC Дионтей Уайлдър разкри в откровена изповед, че е бил на прага на самоубийство. Бронзовия бомбардир стоял с пистолет в скута и бил на секунди от това да дръпне спусъка.

„Бях на 19 години. Тогава се роди Ная със „спина бифида“ (вродена аномалия в развитието на гръбначния стълб и гръбначния мозък, при която има отвор в гръбначния канал, през който е възможно да се подава част от гръбначния мозък). Беше най-лошият момент в живота ми.

Тя се роди през 2005 година, а през 2006 загубих част от семейството си. Животът за мен стана ужасяващ. Стигнах до момент, в който държах пистолет в скута си и бях готов да сложа край на живота си„, разказва Уайлдър, цитиран от Boec.bg.

„Всички сме хора. И такива мисли идват в главата на всеки, който преминава през лош период или депресия. Стоях и си мислех, че единственият начин е просто да сложа край на живота си. Не виждах измъкване от всичко това. Не мислех за никой друг. Само за себе си и нещата, които преживявах. А и бях само на 19 години с болно дете и загубил семейството си“, продължава световният шампион.

„Всички се молим децата да се раждат здрави и когато получавате такъв удар като мен, особено на тази възраст.. Опитваш се да преминеш през това, да намериш своя път и своя изход.
И тогава осъзнах, че имам по-важна задача. Да дам любов на детето си и да се погрижа за него… Едва свързвах двата края – получавах пари и веднага ги давах за сметки. Вземаш чек и той веднага е похарчен. Работех като сервитьор, когато хванах ръкавиците.Знаех, че това е последният ми шанс да спася дъщеря си“, завършва Дионтей Уайлдър.

„Аз съм тук не просто да се бия. А за да покажа на хората и да ги мотивирам, че има изход от всяка ситуация. Всеки преминава през периоди, които са тежки. Всички сме хора в крайна сметка“, завършва шампионът.