Европейският шампион Едмонд Назарян заяви в интервю за „Ройтерс“, че се надява да повтори и дори подобри успехите на именития си баща Армен Назарян. 18-годишният Еди спечели сензационна европейската титла в кат. 55 кг. на класическия стил по време на шампионата в Рим. Това бе едва първото му състезание при мъжете.

„Най-голямата ми цел със сигурност е олимпийската титла. Готов съм да премина през всички трудности и предизвикателства, за да усетя насладата от олимпийско злато. Наясно съм кой е моят баща и знам каква отговорност нося, но не се страхувам. Първата ми цел е олимпийската титла и като я спечеля, ще започна да преследвам следващата - изравняване на успехите на баща ми", заяви той в интервю за Ройтерс.

Армен Назарян обаче все още не е сигурен дали неговият син трябва да участва в квалификациите за Токио 2020, защото той ще трябва да качи килограми и да се бори в непознатата за него категория до 60 кг.

„Той е още млад и не е достатъчно силен физически, но пък е истински боец. Смел е и винаги мисли офанзивно на тепиха. Желанието му да печели точки е по-силно от всичко и никога няма да го видите в защита на преднина. Ще видим, може и да се включи в квалификациите в София в края на април", каза легендарният борец и настоящ треньор.