“Въпреки моя реален поглед над ситуацията, аз силно вярвам, че може да се осъществи мач за световна титла на новата дата 25-ти юли”, обяви българският боксьор Кубрат Пулев във Фейсбук относно спряганата нова дата за мач за световната титла в тежка категория срещу Антъни Джошуа.

Вчера промоутърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че почти сигурно двубоят няма как да се проведе по план на 20 юни в Лондон заради кризата с коронавируса във Великобритания, като се работи реализирането на срещата на нова дата – 25 юли. Към момента тази дата все още не е официално потвърдена, но Кобрата сподели, че се надява тогава да се бие с Джошуа на “Тотнъм Хотспър Стедиъм”.

“Въпреки най-трудната борба на човечеството до момента и подценяването на последствията за света от коронавируса, ние ще бъдем принудени да се научим да живеем по нов, не толкова приятен начин, от който милиони душѝ по света ще бъдат меко казано нещастни. Въпреки трудностите, ние трябва да открием нови възможности да се усмихваме, да преобразуваме така живота си, че напук на всичко неприятно, да останем щастливи и да вярваме в по-доброто бъдеще и че всичко това, в крайна сметка, е за добро!”, написа Пулев в социалната мрежа.

Именно за това, въпреки моя реален поглед над ситуацията, аз силно вярвам, че може да се осъществи мач за световна титла на новата дата 25-ти юли. Да докажем, че ние, хората, сме бързо приспособими, супер гъвкави, с неограничени възможности и сме по-силни от един вирус! Аз лично ще бъда изключително приятно изненадан, ако мача се осъществи на тази дата! Това ще ми докаже, че можем да бъдем единни и да живеем и работим в синхрон и че може би не сме толкова назад с мисленето”, допълни родният боксьор.

Във вчерашното си изказване Хърн призна, че не е изключено предстоящите големи боксови мачове да се провеждат пред празни трибуни заради COVID-19, като той изтъкна, че поради това билетите за мача между Пулев и Джошуа все още не са пуснати в продажба. /БГНЕС