Неистово желание да си върне на Благой Иванов-Багата е на път да накара руската легенда в смесените бойни изкуства Фьодор Емеляненко да отиде в най-авторитетната ММА верига UFC, съобщава изданието versiya.info, цитирано от "24 часа".

В материала му пише, че богатирът все още жадува да вземе реванш от българина за унизителната загуба от него през 2008 г.

Тогава насред Санкт Петербург Багата успя да победи в 1/2-финалите на световното първенство по бойно самбо Емеляненко, който като 4-кратен първенец на планетата бе абсолютен фаворит в мача.

Иванов обаче го детронира. Впоследствие нашето момче спечели и световната титла след успех над германеца Янош Щефан.

“Българинът нанесе на Последния император (прозвището на Емеляненко-б.р.) най-болезнената загуба в кариерата му пред погледите на хиляди руснаци. Багата се превърна в един от малкото бойци, които са триумфирали над Емеляненко. Той запомни обидното поражение за цял живот. След 2008 г. двамата не са се срещали. От 2018-а Благой е част от UFС. Така, ако Фьодор подпише с тази верига, ще има шанс да вземе реванш от българина”, пише versiya.info.

Изданието припомня, че отношенията на Емеляненко с UFC през годините са били сложни. Руснакът много често влизаше в спорове с боса на най-авторитетната и най-успешна верига Дейна Уайт.

“Сега обаче изглежда твърде вероятно Емеляненко да застане под нейните знамена. И то не от любов към спорта, а за да се опита да си оправи сметките с обидилия го преди години Благой Иванов”, продължава versiya.info.

През 2016 г. Емеляненко и UFC бяха близо до подписване на договор, но се оказа, че не са постигнали съгласие за условията.

Руснакът е на 43 г., а Багата е с 10 г. по-млад от него.